• Reklam
  • Reklam
Reklam

Sinan Ateş isminin parka verilmesi önerisi reddedildi

Sinan Ateş isminin parka verilmesi önerisi reddedildi

Sinan Ateş isminin parka verilmesi önerisi reddedildi
Editor: Turgutlu Manşet
08 Mart 2023 - 13:22

Turgutlu ilçesinde Mart ayı Belediye Meclis toplantısında gündeme gelen 30 Aralık tarihinde öldürülen Ülkü Ocakları Eski Genel Başkanı Doç. Dr. Sinan Ateş’in isminin parka verilmesi önerisi Ak Parti ve MHP oylarıyla reddedildi.
Turgutlu Belediye Meclis Üyeleri Muhammed Naci Tunçel, Cüneyt Simav, Ahmet Orhan, Ahmet Daşkan ve Başkan Çetin Akın tarafından gündeme alınan ek maddeye CHP, İYİ Parti, BBP ve bağımsız meclis üyesi Burhan Irk kabul oyu verirken, Ak Parti ve MHP’li meclis üyeleri ret verdi.
Konuya ilişkin sosyal medya hesabından bir açıklama yapan BBP’li Üyeleri Muhammed Naci Tunçel; “Bizim amacımız ömrünü Türk milletine adamış olan değerli bir vatan evladının isminin Turgutlu’muzda yaşamasaydı.” Dedi
Tunçel açıklamasında; “30 Aralık 2022 tarihinde kahpece bir pusuda şehit edilen Ülkü Ocakları Eski Genel Başkanı Sinan Ateş’in ismini ve hatıralarını yaşadığımız şehir Turgutlu’muzda ölümsüzleştirmek istedik.
Bunun içinde 07.03.2023 tarihinde yapılan Turgutlu Belediyesi Şehir Meclis toplantımızda ek gündem maddesiyle gündeme alınmasını istedik.
Gündeme alınan önerimiz maalesef ki AKP ve MHP meclis gruplarınca ret edilmiştir.
Takdirini değerli hemşehrilerimize bırakıyoruz ama unutmasın ki hala Bengisu ve Banuçicek'in feryatları kulaklarımızda çınlamaktadır. Bizim amacımız ömrünü Türk milletine adamış olan değerli bir vatan evladının isminin Turgutlu’muzda yaşamasaydı. Tıpkı Muhsin Başkan gibi Sinan Ateş ölümsüzdür.” İfadelerine yer verdi.