• Reklam
  • Reklam
Reklam

SİGARAYI BIRAKMA GÜNÜNDE FARKINDALIK YÜRÜYÜŞÜ

SİGARAYI BIRAKMA GÜNÜNDE FARKINDALIK YÜRÜYÜŞÜ

SİGARAYI BIRAKMA GÜNÜNDE FARKINDALIK YÜRÜYÜŞÜ
Editor: Turgutlu Manşet
11 Şubat 2020 - 12:46

Turgutlu'da öğrenciler ve sağlık personeli 'Sigara Bırakma Günü Farkındalık Yürüyüşü' düzenleyip, sigaranın zararlarına dikkat çekmeye çalıştılar.
Sigara kullanımının önlenmesine ve sigarayı bırakmaya yönelik olarak kutlanan 9 Şubat Dünya Sigarayı Bırakma Günü etkinlikleri kapsamında Turgutlu ilçesinde 10 Şubat Pazartesi günü öğrenciler ve sağlık çalışanları tarafından yürüyüş düzenlendi.
9 Şubat Dünya Sigarayı Bırakma Günü kapsamında; İlçe Sağlık Müdürü Dr. Bilgehan HASYİĞİT, Sigara Bırakma Polikliniği Doktoru Doruk KADIOĞLU ve Eğitim Birimi personelleri Turgutlu Kaymakamlığını ziyaret etti. Kaymakamlık çalışanlarına, karbonmonoksit (CO) ölçümü yapılarak kullanıcıların bağımlılık skorlarının tespit edilmesi ve istemeleri halinde ALO 171 Sigara Bırakma Danışma Hattına başvurabilecekleri konusunda bilgi verildi ve Kaymakamlık ve İlçe Sağlık Müdürlüğü çalışanları ‘‘ Dumansız Bir Hayata Merhaba’’ ve Ben Bıraktım Sen de Bırak’’ sloganlı resim çerçeveleriyle hatıra fotoğrafı çektirdiler.
Öğleden sonra ise; Gazi Ortaokulu öğrencilerinin ve Turgutlu İlçe Sağlık Müdürlüğü personellerinin katılımıyla ‘‘ Sigara Bırakma Günü Farkındalık Yürüyüşü’’ düzenlendi. Yapılan yürüyüşte ‘‘ Sigara Hayır’’ sloganlı maskot vatandaşların ilgi odağı oldu.  Ayrıca öğrenciler de Sigara Hayır’’ sloganlı maskeleriyle dikkat çektiler. Turgutlu İlçe Sağlık Müdürlüğü önünden başlayan yürüyüş, Ortapark Mevkiinde açılan stant çalışmasıyla sona erdi. Açılan stantta halka bilgilendirme broşürleri dağıtılarak, sigarayı bırakmak isteyen vatandaşlara başvurabilecekleri en yakın Sigara Bırakma Poliklinikleri hakkında bilgi verildi. Gün boyu süren tüm çalışmalarda tütün kullanımının zararlarının yanı sıra, “ALO 171 Sigara Bırakma Hattı” ile “ALO 184 SABİM İhbar Hattı” ve “Yeşil Detektör” mobil ihbar uygulaması hakkında da bilgi verildi.
Sigarayı bırakmaya karar vermiş vatandaşlarımız ALO 171 Sigara Danışma Hattı’ndan ücretsiz bilgi talebinde bulunabilir ve Turgutlu İlçe Sağlık Müdürlüğü- Sigara Bırakma Polikliniğini ziyaret ederek danışmanlık alabilirler.