• Reklam
  • Reklam
Reklam

ŞEHİT AİLELERİ VE GAZİLERE DEVLET ÖVÜNÇ MADALYALARI VERİLDİ

ŞEHİT AİLELERİ VE GAZİLERE DEVLET ÖVÜNÇ MADALYALARI VERİLDİ

ŞEHİT AİLELERİ VE GAZİLERE DEVLET ÖVÜNÇ MADALYALARI VERİLDİ
Editor: Turgutlu Manşet
18 Eylül 2020 - 11:57 - Güncelleme: 18 Eylül 2020 - 12:00

Aralarında Turgutlulu Şehit Kr.Plt.Yzb. Anıl Barış Çetin’in ailesinin' de bulunduğu Şehit Aileleri ve Gazilere Manisa Valisi Yaşar Karadeniz tarafından Devlet Övünç Madalyası verildi.
Manisa Valiliği Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü koordinesinde Devlet Övünç Madalyası ve Beratı Tevcih Töreni, Vali Yaşar Karadeniz’in katılımıyla gerçekleştirildi.
Manisa Büyükşehir Belediyesi Kültür Sitesi Lale Salonunda gerçekleştirilen törene; Vali Yaşar Karadeniz’in yanı sıra Manisa Milletvekili Murat Baybatur, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Selçuk Yıldırım, 1. Komando Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Sebahattin Kalkan, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Güzgülü, Manisa Cumhuriyet Başsavcısı Ali Ulvi Yılmaz, MCBÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ataç, Kaymakamlar, İl Emniyet Müdürü Ömer Uslusoy,  Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Müdürü Mustafa Feridun Gülgeç, gaziler ve şehit yakınları katıldı.
Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın himayelerinde gazilere ve şehit ailelerine teslim edilmek üzere gönderilen Devlet Övünç Madalyaları ve Beratlarının Tevcih Töreni, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Törende, Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından şehitler için dua edildi.
Törende konuşan Vali Yaşar Karadeniz “Gerçekten bu coğrafya bir fedakârlık coğrafyası. Çünkü atalarımız bize öyle bir vatan bırakmışlar ki bu vatan dünyanın en güzel yeri. Dünyanın gözünün olduğu bir yerde yaşıyoruz. Bu vatanı atalarımızdan aldığımız gibi bizden sonraki nesillere aynı şekilde bırakmak için bizlerde aynı fedakârlıkları göstermek zorundayız. Şehitlerimiz, gazilerimiz bu vatan için fedakârlıkların en büyüğünü gerektiğinde canını verme fedakârlığını ortaya koymuşlardır. Bundan dolayı da Devlet Övünç Madalyası ve Beratını almaya hak kazandılar. Aslında dünyada belki insanlar birçok şeyden vazgeçebilir ama candan vazgeçmek için uğruna inandığı kutsal bir değer olması gerekiyor ki, bizim için o değerlerin başında gelen vatandır. İşte şehitlerimiz ve gazilerimiz hem Çanakkale’de hem Kurtuluş Savaşında, Kıbrıs’ta, terörle mücadelede, 15 Temmuz darbe teşebbüsünde bu fedakârlığı, bu kahramanlığı göstermişlerdir. Ben bu fedakârlıklarından dolayı hepsine şükranlarımı sunuyorum” dedi.
Konuşmaların ardından Vali Yaşar Karadeniz tarafından, Şehitlerimiz J.Asb.Üçvş. Sadık Akın, J.İs.Asb.Kd.Çvş. Mustafa Kozak, Şehit Kr.Plt.Yzb. Anıl Barış Çetin’in Devlet Övünç Madalyaları ve Beratları ailelerine, Gazilerimiz  İs.Uzm.Çvş. Ali Coşgun, P.Uzm.Onb. Ömer Kayhan, P.Uzm.Onb. Ferudun Taşdemir, J.Uzm.Çvş. Şahin Kaya, J.Er Mehmet Salih Okkay, J.Onb. Tamer Düzsöz, J.Uzm.Çvş. Halis Uslu, Polis Memuru Orhan Elmalı’nın Devlet Övünç Madalyaları ve Beratları ise kendilerine tevcih edildi. Törenin sonunda gaziler ve şehit aileleriyle toplu fotoğraf çekildi.