• Reklam
  • Reklam
Reklam

Sarnıç Durasıl Hattında 13 Kilometrelik Asfalt

Sarnıç Durasıl Hattında 13 Kilometrelik Asfalt

Sarnıç Durasıl Hattında 13 Kilometrelik Asfalt
Editor: Turgutlu Manşet
08 Haziran 2023 - 15:16

2023 yılı için minimum 750 kilometrelik asfalt hedefiyle yola çıkan Manisa Büyükşehir Belediyesi, Akhisar’a bağlı Sarnıç ve Kabaağaçkıran Mahalleleri ile Karaveliler bağlısı ve Durasıl Mahallesi’ne hizmet eden 13 kilometrelik grup yolunda çalışmalarına başladı. Viraj genişletme çalışmaları, menfez uygulamaları ve temel dolgu çalışmaları gerçekleştirilen yol, sathi kaplama asfalt uygulaması ile birlikte yepyeni bir şekilde vatandaşların kullanımına sunulacak.

 

Haziran ayı itibariyle 2023 yılı asfalt sezonunu başlatan Manisa Büyükşehir Belediyesi, çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün önderliğinde 2023 yılı için minimum 750 kilometrelik asfalt uygulaması hedefi koyan Manisa Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım, Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı, Akhisar’a bağlı Sarnıç ve Kabaağaçkıran Mahalleleri ile Karaveliler bağlısı ve Durasıl Mahallesi’ne hizmet eden 13 kilometrelik grup yolunda da çalışmalarını gerçekleştiriyor. Viraj genişletme, menfez uygulamaları ve temel dolgu çalışmaları yapılan yolda Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ali Öztozlu incelemelerde bulundu. Öztozlu’ya Yol Yapım, Bakım ve Onarım Dairesi Başkanı Kurtuluş Kuruçay, Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanı Yılmaz Usta, Akhisar Şantiye Şefi Murat İpek, Sarnıç Mahalle Muhtarı Harun Doğan, Kabaağaçkıran Mahalle Muhtarı Yüksel Durgut ve Durasıl Mahalle Muhtarı Ali Rıza Durmuş eşlik etti. İnceleme öncesinde Sarnıç Mahalle Muhtarı Harun Doğan, Genel Sekreter Yardımcısı Ali Öztozlu’ya çiçek takdiminde bulundu. 2023 yılı asfalt sezonu hakkında mahalle muhtarlarına bilgi veren Genel Sekreter Yardımcısı Ali Öztozlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün önderliğinde bu sezonu en verimli sezonlardan biri olarak geçirmeyi planladıklarını belirtti.

Temel Çalışmalarımızı Tamamlamak Üzereyiz

Manisa Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım, Bakım ve Onarım Dairesi Başkanı Kurtuluş Kuruçay ise grup yolunda gerçekleştirilen çalışmaları anlattı. Daire Başkanı Kurtuluş Kuruçay, “2020, 2021 ve 2022 yılı olmak üzere sıralı olarak bu bölgede yol çalışmalarımızı devam ettiriyoruz. Sarnıç-Göcek hattında 2 yıl önce yol çalışmalarımızı tamamladık. Geçtiğimiz yıl da Hasköy merkezli olmak üzere grup yolunda çalışmalarımızı tamamlamıştık. Bu iki grup yolunu birleştiren yaklaşık 13 kilometrelik Sarnıç ve Kabaağaçkıran Mahalleleri ile Karaveliler bağlısı ve Durasıl Mahallemize hizmet eden ana güzergah üzerinde yol temel çalışmalarımızı tamamlamak üzereyiz. Devamında da hava ve yol sıcaklıkları istediğimiz düzeye gelince kaplamasını yapıp vatandaşlarımızın hizmetine sunmayı planlıyoruz” ifadelerini kullandı.

Muhtarlardan Başkan Ergün’e Teşekkür

Mahalle Muhtarları da yapılan çalışmalar nedeniyle Başkan Cengiz Ergün ve tüm ekibine teşekkürlerini iletti. Sarnıç Mahalle Muhtarı Harun Doğan, “Bir aydan beri çalışmalarımız devam ediyor. Çok güzel. Malzemeler kalın seriliyor. Büyükşehir Belediye Başkanımıza çok teşekkür ederiz. Hizmetlerinde kusur yok. İnşallah bu sezon bitecek, vatandaş da biz de memnun olacağız” dedi. Kabaağaçkıran Mahalle Muhtarı Yüksel Durgut ise, “Mahallemizin yolu yapılıyor. Memnunuz. Virajlar kaldırıldı, menfezler konuldu. Çok güzel oluyor, memnunuz, teşekkür ederiz” diye konuştu. Durasıl Mahalle Muhtarı Ali Rıza Durmuş da, “Büyükşehir Belediyemiz tarafından yollarımız yapılıyor. Geçen yıl bizim mahallemizde de viraj genişletmeleri yapıldı, asfaltımız atıldı. Bu yıl da bu hatta asfalt çalışması yapılıyor. Başkanımıza teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.