• Reklam
  • Reklam
Reklam

SAĞLIK MÜDÜRÜNDEN GRİP UYARISI

SAĞLIK MÜDÜRÜNDEN GRİP UYARISI

SAĞLIK MÜDÜRÜNDEN GRİP UYARISI
Editor: Turgutlu Manşet
20 Şubat 2020 - 14:42

Turgutlu İlçe Sağlık Müdürü Dr. Bilgehan Hasyiğit Mevsimsel Grip Hastalığı hakkında açıklamalarda bulundu.
Grip hastalığının influenza virüsünün neden olduğu, genellikle yıl içerisinde sonbahar sonu, kış ve ilkbahar başına kadar olan dönemde daha sık görülen oldukça bulaşıcı bir hastalık olduğunu belirten Hasyiğit açıklamasında; " Grip, influenza virüsünün neden olduğu, genellikle yıl içerisinde sonbahar sonu, kış ve ilkbahar başına kadar olan dönemde daha sık görülen oldukça bulaşıcı bir hastalıktır. Toplumun özelliklerine göre her yıl belirli sayıda insanı etkiler ve hastalandırır.
El yıkama ve kişisel hijyen önlemleri gripten korunmada en önemli yöntemlerdendir. (Doğru süre 30 saniye ve doğru teknik 12 basamak uygulanması)
Hapşırma ve öksürme sırasında tek kullanımlık kâğıt mendil kullanılmalıdır ve kullanıldıktan sonra etrafa temas ettirilmeden çöpe atılmalıdır. Eğer mendil yok ise kolun iç kısmı kullanılarak ağız ve burun örtülmelidir.
Hasta olanların kalabalık ortamlarda bulunmamaları, evden çıkmamaları ve evde istirahat etmeleri hastalık bulaşmasının önüne geçmek için önemlidir.
Hasta kişilerin bol sıvı tüketmeye özen göstermesi, beslenmesine dikkat etmesi, özellikle taze sebze ve meyveleri tüketmesi önerilir." İfadelerine yer verdi.