• Reklam
  • Reklam
Reklam

PROTOKOL'DEN ÖNEMLİ PROJEYE DESTEK

PROTOKOL'DEN ÖNEMLİ PROJEYE DESTEK

PROTOKOL'DEN ÖNEMLİ PROJEYE DESTEK
Editor: Turgutlu Manşet
21 Ekim 2019 - 18:27

Turgutlu İlçe Sağlık Müdürlüğü pembeye büründü. 1-31 Ekim Meme Kanseri Farkındalık Ayı Kapsamında Turgutlu İlçe Sağlık Müdürlüğü ‘’Sakın Geç Kalma Erken Gel’’ sloganıyla farkındalık kampanyası başlattı. Turgutlu Kaymakamı Ali Yılmaz ve eşi Esra Yılmaz, Emniyet Müdürü Gökhan Balaban, Garnizon Komutanı Albay Kenan Peşternik ve eşi Nihal Peşternik, Jandarma Yüzbaşı Halim Karaer ve eşi Özden Karaer, Diş Hastanesi Başhekimi Güven Tahtacı ve eşi Gülten Tahtacı, Denetimli Serbestlik Müdürü Hüseyin Kızmaz, Nüfus Müdürü V. Abdurrahman Koç, İlçe Sağlık Müdürü Bilgehan Hasyiğit ve eşi Yelda Hasyiğit 1-31 Ekim Meme Kanseri Farkındalık Ayı etkinlikleri kapsamında ellerine fırça alıp, İlçe Sağlık Müdürlüğü binası önüne pembe kurdele logosunu yere işledi. Kurum önüne açılan stant çalışmasında tüm gün vatandaşlara meme kanseri hakkında bilgi verildi, pembe kurdele takıldı ve pembe balonlar dağıtıldı.  İlçe Sağlık Müdürü Dr. Bilgehan Hasyiğit ‘’Toplumun meme kanseri konusunda duyarlılığının artmasına rağmen meme kanseri toplumda yaşamı tehdit etmeye devam etmektedir. Meme kanseri ileri dönemlere gelene kadar belirti vermeyebilir. Meme kanserine erken dönemde tanı konması, tedavinin başarıya ulaşma ve hayatta kalma şansını arttırmaktadır. Erken teşhiste en önemli faktör, kişinin bu konuda bilinçlenmesidir. Erken tanı için aşağıdaki yöntemler uygulanmaktadır:
20-40 yaş arası: Ayda bir kendi kendine meme muayenesi yapılmalıdır.  Ayrıca iki yılda bir doktora meme muayenesi için gidilmelidir.
40-69 yaş arası; Ayda bir kendi kendine meme muayenesi yapılmalı, yılda bir doktora meme muayenesi için gidilmeli ve iki yılda bir mamografi çektirilmelidir.
 İlçe Sağlık Müdürlüğümüz (KETEM) birimimiz tarafından ücretsiz olarak mamografi çekilmekte; ayrıca kendi kendine meme muayenesi eğitimleri ve broşürleri de ücretsiz olarak verilmektedir.’’ Dedi.