• Reklam
  • Reklam
Reklam

OTİZMLİ ÖĞRENCİLERE ÖZEL SINIF

OTİZMLİ ÖĞRENCİLERE ÖZEL SINIF

OTİZMLİ ÖĞRENCİLERE ÖZEL SINIF
Editor: Turgutlu Manşet
13 Aralık 2019 - 17:14

Turgutlu'da Tohum Otizm Vakfı, Vega Okulları ve Yolbak Firmasının desteğiyle otizmli öğrenciler için Turgutlu İnci Üzmez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde özel sınıf oluşturuldu.
Manisa'nın Turgutlu İlçesinde, TOHUM Otizm Vakfı ve hayırseverlerin desteği ile otizmli öğrenciler için sınıf oluşturuldu.
Turgutlu İnci Üzmez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde okul müdürü Suat Kesemen ve Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Hüseyin Acet'in girişimleriyle otizmli öğrenciler için oluşturulan sınıfta 15 öğrenciye eğitim verilecek. 
Otizmli öğrenciler için oluşturulan sınıf açılışında konuşan Turgutlu Kaymakamı Ali Yılmaz, Gençlere yapılan yatırımların asla ziyan olmadığını belirterek, özel öğrencilere yapılacak hizmetlerin sevgiden, şefkatten daha önemli olmadığını söyledi.
TOHUM Otizm Vakfı Başkan Yardımcısı Aylin Sezgin'de yaptığı konuşmasında, kendisinin de otizmli bir çocuğunun olduğu ve kendisini otizmli çocukların daha iyi, daha güzel şartlarda eğitim görmeleri için çalıştığını söyledi.
Hayırseverlere desteklerinden dolayı teşekkür eden Sezgin, şunları söyledi: "Aksaray’da yaşanan sıkıntılar hepimizi çok üzüldük ama belki de bir yararı da oldu. Özel eğitim konusunda yaşanan sıkıntılara dikkat çekti. Özel eğitim sınıflarına her yerde ihtiyaç var. Yaklaşık 400 binin üzerinde 0-18 yaş arasındaki otizmli öğrencinin 40 bin kadarı örgün eğitimin içerisinde yer alırken, geri kalanı rehabilitasyon sisteminde eğitim almaktalar. Rehabilitasyon sistemine karşı değiliz. Çok kıymetli çok özel bir sistem ama aslında buralar dershanedir. Okula gitmek, tam zamanlı okula gitmek çok daha önemli. Bunun için her yerde özel eğitim sınıflarının ve okullarının sayısının arttırılması gerekmekte. Özel eğitim öğretmenlerimizin bu çocuklarımıza hizmet vermesi. Eğer erken tanılarsa ve doğru eğitimi verebilirsek bu çocuklarımızın yarısını hayata tamamen kazandırmak mümkün. Aksi takdirde bunlara bakmak zorunda kalacağız."
Konuşmaların ardından, Turgutlu Kaymakamı Ali Yılmaz, TOHUM Vakfı Başkan Yardımcısı Aylin Sezgin'e, Belediye Başkanı Çetin Akın, VEGA Okulları Eğitim Direktörü Ferhat Argın'a, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ölmez'de YOLBAK Firması Genel Müdürü Muharrem Çalışkan'a desteklerinden dolayı teşekkür plaketi verirken, Otizimli öğrenci Emir Aksoylu'da, TOHUM Vakfı Sürekli Eğitim Birimi Koordinatörü Nehir Merinoslu'ya çiçek verdi.