• Reklam
  • Reklam
Reklam

ÖNCELİK HAYATIN ÖNCELİK YAYANIN

ÖNCELİK HAYATIN ÖNCELİK YAYANIN

ÖNCELİK HAYATIN ÖNCELİK YAYANIN
Editor: Turgutlu Manşet
02 Ekim 2019 - 18:38

İçişleri Bakanlığınca "Öncelik yayanın, öncelik hayatın" sloganıyla hayata geçirilen ve 2019 yılının Yaya Öncelikli Trafik Yılı ilan edilmesi kapsamında Turgutlu'da farklı noktalarda polis ve jandarma ekipleri tarafından yaya geçitlerinde farkındalık çalışması yaptı. 
Etkinlikte, Turgutlu İlçe Emniyet Müdürlüğü trafik ekiplerinden Polis Memuru Adem Beyaz, öğrencileri ve yayaları trafikte uyulması gereken kurallar noktasında bilgilendirme yaptı.
Turgutlu Kaymakamı Ali Yılmaz, Belediye Başkanı Çetin Akın, İlçe Emniyet Müdürü Gökhan Balaban ve İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Yüzbaşı Halim Karaer'in de katıldığı etkinlikte, Samiye Nuri Sevil Ortaokulu öğrencileri ellerinde "Yaya güvenliğinin nöbetçisiyiz" yazılı döviz ve boyunlarındaki düdükle trafikte yaya önceliğine dikkati çekti. 
Kaymakam Yılmaz, etkinlikte yaptığı konuşmada, 2019 yılının yaya öncelik yıl olduğunu ve trafikte yayalara yol vermenin yasal bir zorunluluk olduğunu belirterek, öğrenci ve öğrenci velilerini trafik işaret ve işaretçilerine uyulması uyarısında bulundu. 
Kaymakam Yılmaz ve Belediye Başkanı Akın ve protokol üyeleri, açıklamasının ardından öğrencilerle birlikte yaya geçidinde yolun karşısına geçti.