• Reklam
  • Reklam
Reklam

OKUL ÖNCESİ EĞİTİMDE ÖNEMLİ PROJE

OKUL ÖNCESİ EĞİTİMDE ÖNEMLİ PROJE

OKUL ÖNCESİ EĞİTİMDE ÖNEMLİ PROJE
Editor: Turgutlu Manşet
29 Ocak 2020 - 19:38

Turgutlu'da MANEP 2023 projelerinden biri olan “Çocuğumu Seviyorum Anaokuluna Gönderiyorum” projesinin tanıtım toplantısı Cumhuriyet Anaokulunda yapıldı.
Manisa Valiliği himayesinde İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan MANEP 2023 projelerinden biri olan “Çocuğumu Seviyorum Anaokuluna Gönderiyorum” projesinin tanıtım toplantısı İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ölmez, Şube Müdürü Kemalettin Öner, Kaymakamlık Proje Ofisi koordinatörü ve mahalle muhtarlarının katılımı ile Cumhuriyet Anaokulunda yapıldı.
Proje yürütme komisyonu başkanı, koordinatörü ve üyelerinin sunum yaptığı toplantıda okul öncesi eğitimin önemi anlatıldı.
Güçlü Yarınlar İçin 2023 Eğitim Vizyonu doğrultusunda; ilçemizde uygulanacak proje ile paydaşlar ile birlikte yapılacak çalışmalar sonucunda, ilçemiz kayıt bölgesindeki okulöncesi çağ nüfusunun (5 yaş) tamamına ulaşılması, bu çocukların 2019 – 2020 ve 2020 - 2021 eğitim öğretim yıllarında okul öncesi eğitim kurumlarına kayıt olmalarının desteklenmesi ile ilgili gerekli çalışmalar yürütülecek.
Yapılacak çalışmalarla okul öncesi eğitim çağına gelmiş çocukların okullaşmalarının sağlanması, okul öncesi eğitimin temel amaç ve ilkeleri doğrultusunda çocuklarımızın okul öncesi eğitim sürecinden geçirilmesi amaçlanıyor.