• Reklam
  • Reklam
Reklam

ÖĞRENCİLER KAYMAKAMLA RÖPORTAJ YAPTI

ÖĞRENCİLER KAYMAKAMLA RÖPORTAJ YAPTI

ÖĞRENCİLER KAYMAKAMLA RÖPORTAJ YAPTI
Editor: Turgutlu Manşet
14 Mayıs 2022 - 13:37

Turgutlu Cumhuriyet İlkokulu 3-F sınıf öğrencileri Kaymakam Ali Yılmaz’ı ziyaret ederek, ilçe yönetimi ve Kaymakamlık mesleği ile ilgili röportaj yaptı. 
Kaymakam Ali Yılmaz, Mülki idare amirliğinde bulunan Vali Yardımcılığı ve Kaymakamlık meslekleri konusunda öğrencilere deneyimlerini aktardı. Kaymakam olarak başladığı mülki idare amirliği ve Vali Yardımcılığı yaptığı dönemlerinde yaşadıklarını öğrencilerle paylaşan Kaymakam Ali Yılmaz, kendisinin bu mesleği neden seçtiğini hayatından kesitler sunarak anlattığı ziyarette, özellikle kamuda yönetici olarak görev yapmak isteyen öğrencilerin bu konuda neler yapmaları gerektiği konusuna ışık tutan açıklamalarda bulundu. 
Öğrencilerin her zaman kendilerine bir hedef koymaları gerektiğini söyleyen Kaymakam Yılmaz, öğrencilerden araştıran ve sorgulayan bir kimliğe sahip olmaları gerektiğini ifade etti. 
Sahip oldukları imkânları iyi ve yerinde kullanarak kendilerini her anlamda iyi yetiştirmelerini ve mesleklerini seçerken dikkatli olmalarını isteyen Kaymakam Yılmaz, öğrencilerden çok kitap okumalarını isteyerek, öğrencilere günün anısına kitap hediye etti.
Öğrencilerin Kaymakamlık mesleği ile ilgili hazırlamış oldukları soruları cevaplayan Kaymakam Yılmaz, öğrencilere öğrenim hayatlarında ve gelecek yarınlarında başarılar ve mutluluklar diledi.
Ziyarette, Cumhuriyet İlkokulu Müdür Yardımcısı Kadir Akkoç ve Sınıf Öğretmeni Havva Ömeroğlu yer aldı.