• Reklam
  • Reklam
Reklam

ODA BAŞKANI'NDAN GIDA DENETİMCİLERİNİ DARP İDDİASI

ODA BAŞKANI'NDAN GIDA DENETİMCİLERİNİ DARP İDDİASI

ODA BAŞKANI'NDAN GIDA DENETİMCİLERİNİ DARP İDDİASI
Editor: Turgutlu Manşet
04 Ekim 2019 - 19:19

ALİ TEKİN; "ARKADAŞLARIMIZ ÖLÜMÜN EŞİĞİNDEN DÖNMÜŞLERDİR"
Turgutlu'da, Tarım ve Orman Müdürlüğü görevlileri, Turgutlu Fırıncılar Odası Başkanı Şahin Ek'e ait iş yerine denetim için gittikleri sırada darp edilerek, hakaret uğradıkları iddiası ile suç duyurusunda bulundu ve basın açıklaması yaptı.
Turgutlu İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü önünde toplanan Türk -Tarım-Orman-Sen Üyeleri, basın açıklaması yaparak saldırıyı protesto ettiler.
Türk Tarım Orman Sendikası Manisa Şubesi Başkanı Ali Tekin, Alo Gıda 174 şikayet hattına gelen ihbarı denetlemek için giden gıda mühendisleri Uğur Ağca ve Arzu Çivril'in, Turgutlu Fırıncılar Odası Başkanı Şahin Ek'e ve oğlu tarafından hakarete uğradıklarını ve darp edildiklerini iddia etti.
Tekin, Fırıncılar Odası Başkanı Şahin Ek'in, "Neden bizi sürekli rahatsız ediyorsunuz" diyerek taciz ettiğini iddia ederek, şunları söyledi: "Türk Tarım - Orman- Sen Sendikası üyemiz Uğur Ağca ve Şirin Arzu Çivril denetim için gittikleri iş yerinde yaklaşık 20 dakikalık denetlemenin ardından gerekli tutanakları tanzim ederek iş yerinden ayrılmak için kapıya doğru yöneldiklerinde iş yeri sahibi Şahin Ek ile karşılaştıklarında, "Neden bizi denetlemeye geldiniz. Neden bizi sürekli rahatsız ediyorsunuz" diyerek arkadaşlarımızı taciz etmiştir. Bunun üzerine görevi başındaki memur arkadaşımız Uğur Ağca, "sürekli gelmediklerini, şikayet üzerine geldiklerini "söylediğinde, Fırıncılar odası başkanı Şahin EK "Sizin gibi şerefsizler yüzünden dükkânlarımı satıyorum" diyerek denetim yapan arkadaşlarımıza hakaretlerini sıralamıştır. Olay yerinden uzaklaşan arkadaşlarımıza Emrah Ek arkadan gelerek düşmanca, kin ve nefret duyguları içerisinde saldırarak kafasına yüzüne kasten öldüresiye darp etmiştir. Araya giren esnaflar sayesinde arkadaşlarımız ölümün eşiğinden dönmüşler, ancak kendilerini bir dükkâna girerek kurtarmışlardır.
Bu saldırı aslında Türkiye Cumhuriyeti Devletine yapılan bir saldırıdır. Bu olay neticesinde savcılığa suç duyurusunda bulunulduğunu, hukuki süreçte her türlü desteği vereceğimizi, sonuna kadar arkadaşlarımızın ve bütün çalışanların yanında olacağımızı bildiririz."dedi.
Basın açıklamasına, Türk Tarım ve Orman Sendikası üyeleri, Tarım ve Orman Çalışanları Birliği Sendikası üyeleri, Tarım ve Orman Müdürlüğü çalışanları ile Turgutlu Memur-Sen bağlı diğer sendika başkanları katıldı.