• Reklam
  • Reklam
Reklam

MUHTEŞEM OYUN MUHTEŞEM SKOR

MUHTEŞEM OYUN MUHTEŞEM SKOR

MUHTEŞEM OYUN MUHTEŞEM SKOR
Editor: Turgutlu Manşet
01 Şubat 2020 - 16:56

Grup lideri Kocaelispor'u evinde ağırlayan Turgutluspor oynadığı muhteşem futbolla rakibin adeta sahadan sildi.
Maçın ilk yarısında bir topu direkte patlayan ve kaleciyle karşı karşıya iki net gol pozisyonunu gole çeviren kırmızı siyahlılar ikinci yarıda Necmi ve Abdülkadir'in penaltı golüyle sonuca gitti.
Özellikle savunmada, 10 haftadır kazanan rakibine neredeyse pozisyon bile vermeyen Turgutluspor hücumda da Abdülkadir, Samet ve Ergun'un etkili oyunuyla lideri devirmeyi başardı.
Turgutluspor'u galibiyete taşıyan goller 53. Dakikada Necmi ve 68. Dakikada (penaltıdan) Abdülkadir'den geldi.
Maçtan Dakikalar
2. DK. Turgutluspor maça hızlı başladı. Henüz ikinci dakikada Ergun'un düşürülmesiyle kazanılan serbest vuruşta meşin yuvarlağa çok sert vuran Mehmet Kuruoğlu'nun vuruşu üst direkte patladı.
3. DK. Turgutluspor mutlak golden oldu. Bu dakikada kırmızı siyahlılar sol kanattan iyi geldi. Cuma Menize'nin ortasında top altı pasın hemen gerinde boş pozisyondaki Necmi'nin önüne düştü, kaleciyle karşı karşıya kötü vuruş yapan Necmi topu auta gönderi.
22. DK. Kullanılan serbest vuruşta Hayrullah indirdi Samet iyi vurdu, ağlara giden topu Kocaelispor kalecisi parmaklarının ucuyla kornere çeldi.
37. DK. Turgutluspor bu dakikada yine mutlak gol kaçırdı. Turgutluspor kalecisi Fatih'in degajından gelen topa yükselen Kocaeli savunmasının geri pası kısa düşünce Abdülkadir bir anda kaleci ile karşı karşı kaldı, bu oyuncunun vuruşunu Kocaeli kalecisi Ercüment ayağının ucuyla uzaklaştırdı.
İlk yarı başladığı gibi 0-0 sona erdi.
Maçın ikinci yarısına her iki ekipte maça başladığı 11 ile çıktı.
Kırmızı siyahlılar ikinci yarıya daha kontrollü başladı.
53. DK. Turgutluspor golü buldu. Rakip yarı alanda topa hakim olan Abdülkadir sağ kanattan hızlı çıkan Necmi'yi gördü. Necmi topla buluştuğu anda çok sert vurdu, meşin yuvarlak kalecinin sağından Kocaeli ağlarını sarstı. 1-0
Golden sonra konuk ekibin beraberliği yakalama isteğine izin vermeyen kırmızı siyahlılar rakibine pozisyon vermedi.
Kocaeli savunmasının açılmasını fırsat bilen Turgutluspor daha kontrollü ataklar geliştirerek ikinci golü aradı.
68. DK. Bu dakikalarda yine rakibini sıkıştıran Turgutluspor soldan geldi. Kadi'den aldığı topla ceza alanına giren Samet Kocaeli savunması tarafından indirilince maçın hakemi tereddütsüz penaltı no0ktasını gösterdi. Topun başına Abdülkadir geçti ve kaleciyi ayrı meşin yuvarlağı ayrı köşelere göndererek takımını 2-0 öne geçirdi.
73. DK. Golün ardından yine rakibine pozisyon şansı vermeyen Turgutluspor  bu dakikada sağdan çıktı. Necmi'nin taşıdığı topu Abdülkadir ceza alnına ortaladı, Samet'in nefis kafa vuruşunda kaleci Ercüment kalesinde devleşerek parmaklarının ucuyla çıkardı.
İlerleyen dakikalarda oyunun kontrolünü elinden bırakmayan Turgutluspor maçtan net skorla 2-0 galip ayrılmasını bildi.
Maç sonunda galibiyet sevincini taraftarıyla kutlayan Turgutluspor Kocaeli galibiyetiyle puanını 35'e çıkardı ve 20. Hafta sonunda grupta 2. sıradaki yerini korudu. Bu sonuçla lider Kocaeli ile Turgutluspor arasındaki puan farkı 11'e indi.

Haber: Serkan TATLI