• Reklam
  • Reklam
Reklam

MÜCADELE RUHU KALDIĞI YERDEN DEVAM

MÜCADELE RUHU KALDIĞI YERDEN DEVAM

MÜCADELE RUHU KALDIĞI YERDEN DEVAM
Editor: Turgutlu Manşet
05 Ekim 2020 - 16:50 - Güncelleme: 14 Ekim 2020 - 21:54

2019-2020 sezonunu şampiyonlukla tamamlayan Turgutluspor 2020-2021 sezonuna’ da adeta bıraktığı yerden devam ediyor.
Geçtiğimiz sezon ve 3. Lig PLAY OF maçlarında Turgutluluları galibiyete alıştıran kırmızı siyahlılarda birçok oyuncu değişmesine rağmen aynı mücadele ruhu bu sezonda devam edeceğe benziyor.
Özellikle takımda kalan kaptan Mithat, Samet ve kaleci Fatih’in takım içerisinde edindikleri rol çok önemli ve bunu 3 haftadır başarıyla sürdürüyorlar.
Tabi Mithat’a ayrı bir parantez açmak gerekiyor. Geçtiğimiz sezon başında Hüseyin Güleç ve ekibi tarafından takıma kazandırılan Turgutlu’nun evladı Mithat Yaşar son maça kadar takıma çok büyük katkı sağlamış ve ilk sezonunda memleketinin takımıyla şampiyonluk yaşamıştı.
Bu sezona’ da fırtına gibi başlayan Mithat’ın takım içerisinde edindiği rolü görünce, yeni bir şampiyonluk hesabı yapmadan geçemiyor insan.
Gelelim dünkü maça.
2. Lige iki galibiyetle başlayan Turgutluspor bence en zor sınavını başarıyla verdi. 
İlk hafta koronavirüs sebebiyle oldukça eksik bir kadroyla Turgutlu’ya gelen Kırşehir ve ardından deplasmanda alınan Mamak galibiyetleri her ne kadar önemliyse de ölçü değildi benim için.
Bu hafta oynanan Pendik maçı ise tam bir sınav oldu. Geçtiğimiz sezondan birçok oyuncusunu kadrosunda tutan ve birkaç önemli oyuncuyu kadrosuna katan Pendikspor şimdiye kadar oynadığımız en sağlam takım olduğunu da gösterdi zaten sahada.
Turgutluspor kaptan Mithat’ın önderliğinde mücadeleci ve bir an olsun oyundan kopmayan yapısıyla istediğini geçte olsa aldı. 
Savunmada Süleyman’ın adeta ölümüne mücadelesi takdire şayandı. Yine Mete Sevinç’in rakibe özellikle yüksek toplarda şans tanımayan oyun anlayışı rakibin önemli gol silahı Göksu Türkdoğan’a fırsat bile tanımadı desek abartmış olmayız. 
Marvin savunmada hızıyla rakibe geçit vermiyor belki ancak ben Marvin’in daha çok ileriye çıkıp o güzel ortalarıyla hücuma daha çok katkıda bulunması gerektiğini düşünüyorum. Dünkü maçta çok fazla çıkamamasını Pendik’in kanat oyuncusu Mehmet’in de hızlı bir oyuncu olmasına bağlayabiliriz. 
Ama genelde, Marvin seri bir futbolcu ve hızlı çıkışlarıyla özellikle içerdeki maçlarda hücuma büyük katkı sağlar.
Sol da Talha’dan daha çok şey bekleniyor. Önünde oynayan kaliteli sol ayağa sahip Mert Özyıldırım şimdiye kadar takıma çok faydalı oldu. Ama onunda ileriki haftalarda çok daha fazla katkı sağlayacağı düşünüyorum. Dünkü maçta da Talha'nın, Haşim’in golündeki akıl dolu pası Turgutluspor’un kısa sürede mağlup durumdan dönmesine sebep oldu.
Muhammed Rıdvan Özdemir Turgutluspor’un önemli transferlerinden biri, ancak şimdiye kadar Rıdvan istenileni vermiş görünmüyor. Özellikle orta alanda ayağından çaldırdığı toplarla savunmadaki arkadaşlarını zor durumda bırakıyor. Rıdvan’ın kalitesi belli ve önümüzdeki haftalarda toparlanıp bölgesinde çok daha faydalı olmasını bekliyorum.
Pendik maçının kazanılmasında baş aktörlerden biri de Samet’ti hem savunmada arkadaşlarına yardım eden, hem orta alanda rakibi karşılayıp kırmızı siyahlıların hücuma çıkışlarında katkı sağlayan, hem de hücumda gol arayan Samet bu sezonun en iyi maçını çıkardı, böyle devam edeceğini düşünüyorum.
Bu sezon ilk golünü atan Haşim Çoban maç boyunca hep arayış içerisinde. Attığı golde Talha'nın akıl dolu pasının payı büyük ama Haşim’in kalecinin çıktığını görüp topun altına hafifçe girmesi onun iyi bir golcü olduğunun da göstergesi tabi. Gol noktalarında bulunmak için büyük çaba sarf ettiği görülüyor, ilerleyen haftalarda daha fazla pozisyona girip bunları golle sonuçlandırması gerekiyor. 
Koray ve Muhammet Beşir’in sakatlıklarından dolayı bu sezon ilk kez İbrahim hocanın 11’de yer verdiği 20 yaşındaki genç oyuncu Mutlu son dakikada golünü atarak bu fırsatı iyi değerlendirdi.
Maç içerisinde genelde oyun anlayışı sebebiyle olsa gerek orta alana yakın kalmayı tercih eden Mutlu daha iyi çıkışlar yapabilse bence Pendik maçını Turgutluspor çok daha rahat kazanabilirdi. 
Mutlu transferi bence Turgutluspor adına çok önemli bir transfer, ama Mutlu da bunun farkına varabilirse tabi. 
Şimdi Turgutluspor’un önünde avantajlı olabileceğini düşündüğüm 7 maçlık fikstür var. Tabi ki öncelik Elazığ deplasmanı ancak ilk üç maçını kazanan Turgutluspor’un bu 7 maçla birlikte 10 hafta kaybetmeden hatta kazanarak 2. Ligdeki yolunu belirlemesini bekliyorum.