• Reklam
  • Reklam
Reklam

MİCHAEL OLİVER FRANK, ALİ OLDU

MİCHAEL OLİVER FRANK, ALİ OLDU

MİCHAEL OLİVER FRANK, ALİ OLDU
Editor: Turgutlu Manşet
11 Ekim 2019 - 13:15

Turgutlu Müftülüğünde gerçekleştirilen ihtida merasimi ile Alman vatandaşı olan Michael Oliver Frank, Kelime-i Şehadet getirerek Müslüman oldu ve Ali ismini aldı.
Turgutlu İlçe Müftülüğüne yaptığı başvuru sonucu değerlendirilen Oliver Müslüman oldu.
Turgutululu sanayici Tahsin Koyak’ın müşterisi ve yakın dostu olan Alman vatandaşı işadamı Michael Oliver Frank Müslüman oldu. Koyak’ın girişimleriyle Turgutlu İlçe Müftülüğüne müracaat eden işadamı Michael Oliver Frank Kelime-i Şehadet getirerek Müslüman oldu.
Michael Oliver Frank müslüman olarak adını Ali olarak değiştirdi. Turgutlu İlçe Müftülüğünde yapılan ihtida törenine ilçe müftüsü Fethullah Yavuz, Şube Müdürü Lütfi Elmas, Din Hizmetleri Uzmanı Osman Güreser, Niyazi Bey Camii İmam-Hatibi İsmail Akagündüz, Turgutlulu işadamı Tahsin Koyak katıldı.
Kelime-i şehadet getirerek Müslüman olan Michael Oliver Frank , Ali ismini aldı. Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan İhtida merasiminde konuşan Müftü Yavuz Müslümanlığı seçen Michael Oliver Frank’a, İslam’ın temel esasları ile ilgili verdiği bilgilerin ardından, yeni dinini iyi bir şekilde yaşaması temennisinde bulundu.
İlçe Müftüsü Yavuz tarafından yapılan duanın ardından, Ali Bey’e “Kur’an-ı Kerim” hediye edildi.