• Reklam
  • Reklam
Reklam

MHP'Lİ AHMET ORHAN'DAN AÇIKLAMA

23. Dönem Manisa Milletvekili MHP'li Ahmet Orhan geçtiğimiz günlerde katıldığı bir televizyon programında yaptığı konuşmada eski belediye başkanı Turgay Şirin için eleştirilerde bulunmuştu.

MHP'Lİ AHMET ORHAN'DAN AÇIKLAMA

23. Dönem Manisa Milletvekili MHP'li Ahmet Orhan geçtiğimiz günlerde katıldığı bir televizyon programında yaptığı konuşmada eski belediye başkanı Turgay Şirin için eleştirilerde bulunmuştu.

MHP'Lİ AHMET ORHAN'DAN AÇIKLAMA
Editor: Turgutlu Manşet
08 Mayıs 2019 - 16:32

23. Dönem Manisa Milletvekili MHP'li Ahmet Orhan geçtiğimiz günlerde katıldığı bir televizyon programında yaptığı konuşmada eski belediye başkanı Turgay Şirin için eleştirilerde bulunmuştu.
Yaptığı açıklamanın ardından sosyal medya üzerinden 'çirkin ve seviyesiz paylaşımlar' yapıldığını belirten Orhan konuya ilişkin bir açıklama yayınladı.
MHP'li Ahmet Orhan açıklamasında; "Ne zaman var olan yanlışları dile getirsem, tenkitlerde bulunsam her seferinde birileri feverana başlıyor hep aynı türküyü söylüyor.
Şahsıma yönelik gerçeklerle hiçbir bağlantısı olmayan yuvarlak, seviyesiz imalardan öteye gitmeyen iddialarda bulunuyorlar.
Kendi başlarına kimlik oluşturamamış, birilerinin kumandasındaki bazı kişilerin on yıldır değişmeyen üslup ve tutumları bu günlerde de kendini göstermektedir.
2 Mayıs tarihinde 31 Mart seçimlerini yorumladığım uzunca süredir bende mahfuz bazı gerçekleri dile getirdiğim TV programı ve bu programdaki konuşmalardan yapılan haberler sonrası aynı çirkin ve seviyesiz paylaşımlar ortaya çıktı.
Neymiş efendim güya ben akrabam olan başkan adayını desteklemişim. Şunu açıkça ifade edeyim ki ben 1980 sonrası 2007 tarihinde başlayan siyasi hayatım boyunca partim MHP’ye ve yol arkadaşı olmaktan şeref duyduğum Liderime tam bir sadakatle milletime hizmet etmeye devam ettim.
Akrabalık bağım üzerinden siyaset yapma hakkımı kimse elimden alamaz ve almak kimsenin haddi değildir, buna asla izin vermeyeceğim.
Bu güne kadar Milliyetçi-Ülkücü hareketin 50 yıllık mensubiyetime halel getirecek her türlü davet ve teklifi elimin tersiyle ittim. Allah nasip ederse de adımın ölünceye kadar başka bir siyasi organizasyonla anılmasına müsaade etmeyeceğim, sadece MHP milletvekili olarak anılmak kararındayım.
Şerefli bir insan olarak üyesi olduğum parti MHP olduğu halde başka bir yerde olmam mümkün değildir. Aksi bir durum da bir an bile tereddüt etmeden üyeliğime son verir inandığım istikamette çalışma yaparım.
Bunun tartışılmasını bile şahsıma hakaret kabul ederim.
Ancak şurası unutulmasın ki bir siyasetçi olarak MHP’li olmama rağmen yanlışa yanlış demekten beni kimse alıkoyamaz, sonuna kadarda inandığım her durumda muhatabı kim olursa olsun fikirlerimi özgürce kendi koyacağım sınırlarda ifade ederim.
Gelelim iddialara; 2009 seçimlerinde anlaşmalı olarak polis tokatlayarak AKP adayı Serhat Orhan’ın kazanmasını sağlamak bunlardan biri ve başlıcasıdır. Diğerlerinin tamamı da Turgay Şirin’in aday olduğu seçimlerle ilgilidir ve benzerdir. Bu bile söz konusu fitnenin kaynağının neresi olduğunu ortaya koymaya yeterli olsa gerekir.
Defalarca açıkladığım ve yüzlerce şahidin bildiği gibi 2009 yılında yapılan seçimlerde günün MHP İlçe Başkanı ve birçok yöneticisinin isteği üzerine Ahmetli’deki programımı yarıda keserek Turgutluya geldim. Turgutlu’da 15 Temmuz sonrası meslekten ihraç edilmiş bir emniyet görevlisinin haksız müdahalesine bitirdim. Yaptığım görüşmeyle son verdiğim komplo olduğu anlaşılan olay sonrası bugün Fetöcü olduğu anlaşılan yapı ve bundan menfaat uman her kesimden siyaset ehli tarafından “Polise tokat” diye şahsımı karalama aracı olarak dillendirilmiştir.
Böyle bir tokat olayının olmadığı mahkeme kararlarıyla ortaya konmuş olmasına rağmen şahsımı yıpratmak isteyen başta Turgay Şirin’in yakınları dahil bazı çevrelerden fitne yayılmaya devam edilmiştir.
Her seçimde bu adi söylem tekrar edilerek siz hemşerilerimin nezdinde itibarım zedelenmeye ve bu surette fikirlerimi beyan etmem engellenmeye çalışılmaktadır.
MHP adayı olarak Turgay Şirin’in desteklenmesi konusuna gelince söz konusu şahıs kendisinin bizzat aday olmasını temin ettiğim 2009 yerel seçimleri hariç aday olduğu hiçbir seçimde desteğimi talep etmediği gibi kampanyalarında bulunmamı istemeyerek beni aklı sıra siyaseten itibarsızlaştırmaya kalkmıştır.
Bunun son örneği geçtiğimiz 31 Martta yaşanmıştır. 2014 yılındaki yerel seçimlerinde Cumhur İttifakını oluşturan iki partinin oyları 79 Bin seviyesinde olmasına rağmen ancak yarısını alarak seçim kaybetmiş olmalarından kendisini sorgulaması gerekenler sağa sola çamur atmayı tercih etmektedirler.
Söz konusu süreçlerde hiçbir şey yapma yürekliliğini gösteremeyenler şimdi kolay yolu seçerek beceriksizliklerini örtmek için muhtemelen sahiplerinin sesi olarak aynı yalanlara sarılmışlardır.
Unutmayın ki bir halk deyişinde söylendiği gibi “davetsiz düğüne giden ya macuncu ya da fıstıkçıdır.” Bir milletvekili olarak benim de böyle bir zillete katlanmamı kimse bekleyemez.
Artık bu ucuz söylemler kabak tadı verdi. Söz konusu iddiaları elimin tersiyle itiyor mesnetsiz iddiaların sahiplerinin hepsini müfteri ilan ediyorum.