• Reklam
  • Reklam
Reklam

MHP GENEL BAŞKANI BAHÇELİ "BAŞKA BİR TÜRKİYE YOKTUR"

MHP GENEL BAŞKANI BAHÇELİ "BAŞKA BİR TÜRKİYE YOKTUR"

MHP GENEL BAŞKANI BAHÇELİ
Editor: Turgutlu Manşet
19 Kasım 2020 - 12:57

MHP Lideri Devlet Bahçeli, partisinin TBMM'deki grup toplantısında çok önemli açıklamalarda bulundu. Bahçeli Kıbrıs sorununa değindi, 'Eşit haklara sahip iki egemen devlet kurulmalı' dedi. Bahçeli, en sert tepkiyi ise CHP, HDP, İYİ Parti ve Saadet Partisi arasında gerçekleştirilen gizli anayasa görüşmelerine gösterdi. Bahçeli, İYİ Parti ve CHP'den gelen yalanlamalara Kılıçdaroğlu'nun daha önce yaptığı açıklamayı hatırlatarak tepki gösterdi.
Bahçeli, "Kılıçdaroğlu, 2 Haziran 2018'de açıklamasında 'başında İbrahim Kaboğlu'nun olduğu bir mutabakat metni elimizde' dedi mi, demedi mi? Bu yalancılık karşısında hayrete düşen milletimizdir. " ifadelerini kullandı.
Bahçeli, anayasanın değiştirilmesi teklif dahi edilemeyecek maddelerinin de revize edilmeye çalışıldığına vurgu yaptı, "Türklüğü anayasadan çıkaracak bir kokuşmuş anasının karnından doğmamıştır. Hodri meydan! Her kim istiyorsa bedenimize toprağa gömmelidir." dedi.
"BAŞKA BİR TÜRKİYE YOKTUR"
Türkiye Cumhuriyeti mazlumlara umut ışığı olmuştur, masumların, mağdurların umut kapısı haline gelmiştir. İmparatorluğumuzun kucaklayıcı yapısı, Türkiye Cumhuriyeti'ne miras olarak geçmiştir . Türkiye bir hukuk devletidir. Günümüzde hukuk, demokrasi, ve mülkiyet hakkı her toplumun azami ölçülerde sağlaması gereken evrensel şartlardır. Devlet duygu ile değil akıl ile yönetilir. Devlet baki bizler ise faniyiz İçe kapanmış bir Türkiye değil, dünyaya açılan dinamik, dengeli, atılgan, yeni fikirlere yatkın, öncü olan, övgü ile adından söz ettiren bir Türkiye hepimizin dileğidir. Cumhur İttifakı bunun için mücadele etmektedir. Demokrasi ile hukuku ile iş insanları ile, güvenceli yatırımları, üretken karakteri ile, milli birliği ile parmakla gösterilen Türkiye'ye ulaşmak temel gayemizdir.
Kavga etmek yerine kucaklaşmanın güzelliğini seçmeliyiz. Değirmen gibi öğütmek yerine dağ gibi birbirimize destek vermeliyiz. Başka bir Türkiye yoktur. Ne yapacaksak, nereye varacaksak, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucu ilkelerine bağlı kalarak hareket ederek yapmalıyız.
Ekonomide açılan ya da açılacak yeni ufuklar ile çemberin kırılacağını, muhteşem bir kalkışın yaşanacağını düşünüyorum. Başarı bizim hakkımızdır. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi Türkiye'nin ihtiyacı olan tarihi bir yönetim reformu olarak devam etmektedir.