• Reklam
  • Reklam
Reklam
Reklam

MEZARLIĞA BETON DUVAR YAPILACAK

MEZARLIĞA BETON DUVAR YAPILACAK

MEZARLIĞA BETON DUVAR YAPILACAK
Editor: Turgutlu Manşet
12 Aralık 2019 - 15:39

Turgutlu'da geçtiğimiz günlerde meydana gelen olayda mezarlık içerisinde bulunan mezar taşları ve çeşmelere zarar verilmişti.
Önceki gün yapılan Manisa Büyükşehir Belediyesi Aralık ayı meclis toplantısında Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın konuyu gündeme getirerek, mezarlıklarla ilgili tedbirler alınması gerektiğini söyledi.
Turgutlu Mezarlığında yapılan çirkin olayı Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün'e ileten Başkan Akın; "Geçtiğimiz günlerde Turgutlu Mezarlığımıza çirkin bir saldırı oldu. 65 adet mezar taşını kırdılar, özellikle orada güvenlik anlamında ciddi bir zafiyet var. Kronik bir sorun haline geldi. Orada madde bağımlıları, uyuşturucu ve alkol alan şahısların adeta mekanı haline geldi. Özellikle giriş çıkışta sorun var, kamera sistemi uygulanabilir. Bu konuda desteğinizi bekliyoruz." Dedi.
Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün ise bu konuların Manisa'da da yaşandığını ve önlem almak için çözümler ürettiklerini, ayrıca kameraların çözüm olmadığını belirterek; "Birazda niyete kalmış bir şey tabii. Bizim burada da daha yeni yaşadık, Muradiye şantiyeyi taşıma sürecini yaşıyoruz, dün akşam 20 tane hurdaya çıkmış motor pompalarını çaldılar. Kameralardan belli kimlerin olduğu. Yakalanıyor, sabahına kalmadan salınıyor maalesef. Biz şu anda Turgutlu mezarlığının yeni alanda dahil olmak üzere çevre beton perde yapılması için bugün imzasını attık. Manisa mezarlığına yaptığımız gibi kalıp beton olacak. Üzerine de tel örgülerini çekeriz inşallah." Şeklinde konuştu.