• Reklam
  • Reklam
Reklam

MESLEKİ EĞİTİM MERKEZİ TURGUTLU OSB'DE AÇILDI

MESLEKİ EĞİTİM MERKEZİ TURGUTLU OSB'DE AÇILDI

MESLEKİ EĞİTİM MERKEZİ TURGUTLU OSB'DE AÇILDI
Editor: Turgutlu Manşet
13 Ocak 2022 - 13:47

OSB Mesleki Eğitim Merkezleri Toplu Açılışı Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Katılımıyla Gerçekleştirildi.
Organize Sanayi Bölgeleri Mesleki Eğitim Merkezleri Açılış Programı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer ve Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'ın katılımıyla Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlendi.
Türkiye genelinde eş zamanlı olarak Sayın Cumhurbaşkanımızın öncülük ettiği organizasyon ile 10.01.2022 Pazartesi saat 14.00'de Turgutlu Organize Sanayi Bölgesi'nde kurulan Mesleki Eğitim Merkezi İrtibat Bürolarının açılışı gerçekleştirildi. İlçemizde gerçekleşen açılış törenine Turgutlu İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ölmez, Turgutlu İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Zekeriya Çamlıbel TOSB Yönetim Kurulu üyeleri Celalettin Üzümcü ve Mustafa Tunçdibek, ilçemizdeki Mesleki ve Teknik Anadolu Liseleri Müdürleri katıldılar.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Organize Sanayi Bölgeleri (OSB) Mesleki Eğitim Merkezleri Açılış Programı'nda yaptığı konuşmada Türk ekonomisi, sanayisi ve eğitim sistemi adına çığır açan bir projeyi daha gerçeğe dönüştürmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.
Millî Eğitim Bakanlığı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının iş birliğinde gerçekleştirilen Organize Sanayi Bölgeleri Mesleki Eğitim Merkezleri Projesi'nin ülkenin temel ihtiyaçlarından birini daha giderdiğini ifade eden Erdoğan, ülkede üretim ve istihdamın lokomotifi hâline gelen organize sanayi bölgelerinin bu projeyle eğitim alanında sorumluluk üstlendiğini söyledi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan; teori ile pratiği başarıyla buluşturan, eğitim öğretimde kamu-özel dayanışmasını güçlendiren bu güzel projenin ülke, millet, öğrenci, öğretmenler ve iş dünyası için hayırlara vesile olmasını diledi.
Mesleki eğitim ve istihdam konularında çözüm merkezi olarak faaliyet gösterecek olan irtibat bürosu, özel sektörün hem yeni personel hem de mevcut personellerinin eğitilmeleri ve gelişimleri için daha etkin bir süreç içerisine girmeleri sağlanacaktır. Kalifiye personel eksikliğine bağlı olarak gerçekleştirilemeyen teknolojik yatırımlar için özel sektörün risk olarak gördüğü nitelikli işgücü ihtiyacının karşılanması amaçlanmaktadır.