• Reklam
  • Reklam
Reklam

MEHMET EMİN RESULZADE İSMİ TURGUTLU'DA YAŞAYACAK

MEHMET EMİN RESULZADE İSMİ TURGUTLU'DA YAŞAYACAK

MEHMET EMİN RESULZADE İSMİ TURGUTLU'DA YAŞAYACAK
Editor: Turgutlu Manşet
05 Şubat 2020 - 14:56 - Güncelleme: 05 Şubat 2020 - 15:02

Azerbaycan’ın kurucusu ve ilk Cumhurbaşkanı Mehmet Emin Resulzade isminin Turgutlu bir parka verilmesi önerisi, Salı günü yapılan Turgutlu Belediyesi Meclis toplantısında kabul edildi.
Azerbaycan Kültür Derneği Turgutlu Şubesi Başkanı Ünal Kağba imzasıyla Turgutlu Belediye Meclisine verilen dilekçe ile, Ergenekon Mahallesi Fatih Caddesi üzerinde, sağlık ocağının yanında bulunan parka “Mehmet Emin Resulzade Parkı’’ isminin verilmesi maddesi görüşülerek oy birliği ile kabul edildi.
Mecliste konuşan Belediye Başkanı Akın Hocalı soykırımını kınadı; "Kardeş ülke Azerbaycan’ın Hocalı Kasabasında 25 Şubatı 26 Şubata bağlayan gecede aralarında çocukların, hamile kadınların bulunduğu 613 kişi vahşice katledilmiştir. Yaşanan bu soykırım karşısında sağır, dilsiz olanların ellerine orada yaşamını kaybeden kardeşlerimizin kanı bulaşmıştır. Bizleri sözde soykırım iddialarıyla suçlayanlar, belgeli, fotoğraflı bu soykırımı görmezden gelerek ne kadar iki yüzlü bir tavır takındıklarını, Türk düşmanlığını gözler önüne sermiştir. Bu vesileyle Hocalı’ da yaşamını kaybeden kardeşlerimizi bir kez daha rahmetle anıyorum." Dedi.
Azerbaycan Kültür Derneği Turgutlu Şubesi Başkanı Ünal Kağba Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın ve tüm Meclis Üyelerine teşekkür etti.