• Reklam
  • Reklam
Reklam

Manisa’da kayıp su kaçaklarına sıkı önlem

Manisa’da kayıp su kaçaklarına sıkı önlem

Manisa’da kayıp su kaçaklarına sıkı önlem
Editor: Turgutlu Manşet
24 Kasım 2022 - 12:43

Doğal kaynakları korunması ve su israfını önlemeye yönelik Manisa ili genelinde yoğun mesai harcayan MASKİ Genel Müdürlüğü, su kaçak tespit cihazı ile düzenli kontrollerini sürdürüyor. Çalışmalarla birlikte su israfının önüne geçilerek vatandaşların kesintiler nedeniyle mağduriyet yaşamalarının önüne geçiliyor.
Manisa merkez ve ilçelerinde su tasarrufunu sağlamak ve israfını önlemek için çalışmalarına aralıksız devam eden Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, teknik ekip ve donanımıyla denetimlerini sürdürüyor. Bu kapsamda İçme Suyu Dairesi Başkanlığı ekipleri tarafından su kaçak tespit cihazı ile şebeke kaçaklarının kontrolü gerçekleştirilerek arızanın bulunduğu bölge titizlikle tespit ediliyor. Yapılan tespitin ardından hızlı bir şekilde onarımı da gerçekleştiriliyor. Çalışmalar neticesinde vatandaşların büyük çaplı kesintiler nedeniyle mağduriyet yaşamalarının önüne geçiliyor.
“Var gücümüzle çalışmalarımızı sürdüreceğiz”
Konuyla ilgili açıklama yapan MASKİ Genel Müdür Yardımcısı Erman Aydınyer, “Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Cengiz Ergün liderliğinde MASKİ Genel Müdürlüğü olarak suyun korunması ve israfını önlemeye yönelik çalışmalarımız aralıksız devam ediyor. İçme Suyu Dairesi Başkanlığımız bünyesinde bulunan su kaçak tespit cihazı ile düzenli olarak saha kontrolleri yapılıyor, su kaçakları tespit ediliyor. Böylece arıza büyümeden vatandaşlarımızın mağduriyetini önlüyor ve en önemlisi de en değerli kaynağımız olan suyun israf edilmesinin önüne geçiyoruz. ‘İşimiz su’ diyerek çıkmış olduğumuz yolda suyumuzu korumak için var gücümüzle çalışmalarımızı sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.