• Reklam
  • Reklam
Reklam

MANİSA'DA ESNAFIN SORUNLARI KONUŞULDU

MANİSA'DA ESNAFIN SORUNLARI KONUŞULDU

MANİSA'DA ESNAFIN SORUNLARI KONUŞULDU
Editor: Turgutlu Manşet
09 Aralık 2019 - 13:18

Manisa'da Cumhurbaşkanlığı Yüksek istişare Kurulu Üyesi Bülent Arınç ve Manisa Valisi Ahmet Deniz'in katılımıyla, esnaf ve sanatkârlar ile meslek kuruluşlarının sorunları ve bu sorunların çözümüne dair önerilerin paylaşıldığı 2019 Yılı Başkanlar Kurulu Toplantısı yapıldı.
Toplantıya Vali Ahmet Deniz’in yanı sıra Cumhurbaşkanlığı Yüksek istişare Kurulu Üyesi Bülent Arınç, Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Ahmetli Belediye Başkanı Ahmet Alhan, ilgili kamu kurumu yöneticileri, oda başkanları ve esnaflar katıldı.
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasından sonra açılış konuşmasını yapan Manisa Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Hasan Geriter Manisa esnafının talep ve isteklerini dile getirerek, kayıt dışı çalışma, haksız rekabet ile ilgili bilgi verdi.
Katılımcılara izlettirilen sunum sonrasında Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu, esnafın taleplerine ilişkin ellerinden geleni yapacaklarını ifade etti.
2 Milyona yakın esnaf bulunduğunu hatırlatan ve Türkiye için esnafın önemine vurgu yapan Vali Deniz ”Esnafımız, üretiyor, istihdam ve katma değer yaratıyor bu kültürü kaybetmemek lazım. Hep birlikte ülkemiz için birlik ve beraberlik içerisinde çalışmalıyız” dedi.
Esnafın önemini belirterek eskiden ekonomik sıkıntıların iç sebeplerden kaynaklanırken, son zamanlarda ki ekonomik sıkıntıların dış kaynaklı olduğunu hatırlatan Cumhurbaşkanlığı Yüksek istişare Kurulu Üyesi Bülent Arınç da ekonominin iyi olmasından tüm sektörlerin etkilendiğini ifade etti.
Toplantı, konuşmaların ardından karşılıklı görüş alışverişinde bulunulması ile sona erdi.