• Reklam
  • Reklam
Reklam
Reklam

MANİSA’DA CİMER’ E 12 BİN 20 BAŞVURU YAPILDI

MANİSA’DA CİMER’ E 12 BİN 20 BAŞVURU YAPILDI

MANİSA’DA CİMER’ E 12 BİN 20 BAŞVURU YAPILDI
Editor: Turgutlu Manşet
18 Ocak 2020 - 16:16

Devlet ile vatandaş arasında tüm iletişim kanallarını açık tutarak bir köprü görevi yürüten Manisa Valiliği İl Basın ve Halkla İlişkiler bünyesindeki Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi’ne (CİMER) 2019 yılında toplam 12 bin 20 başvuru yapıldı.
Vatandaşların talep, ihbar ve şikâyetlerini doğrudan Cumhurbaşkanlığına iletebilmesi amacıyla kurulan CİMER’e Manisa’dan 12 bin 20 başvuru yapıldı. Yapılan başvurulardan; 3 bin 600’ü istek, 747’si ihbar, 7 bin 129’u şikâyet, 295’i bilgi edinme hakkı kapsamında olup 249’u ise görüş ve öneri oldu.
Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi (CİMER) kapsamında yapılan başvurularda 3071 sayılı Dilekçe Hakkı’nın Kullanılmasına Dair kanun kapsamındaki başvurular ortalama 21 gün, 4982 sayılı Bilgi Edinme Kanunu kapsamındaki başvurular ise ortalama 13 gün içinde sonuçlandırıldı.
CİMER Nedir?
Gelişen bilgi iletişim teknolojileri sayesinde kadim insan haklarından olan dilekçe hakkının kullanımını kolaylaştırmak ve daha da önemlisi vatandaşların demokratik katılım yolu ile idare üzerinde kamuoyu denetimi sağlamak amacıyla oluşturulan CİMER, dünya genelinde elektronik başvuru alma sistemine geçen öncü sistemler arasındadır.
2006 yılından bu yana hayatımızda olan ve vatandaşların talep, öneri, ihbar ve şikâyetlerini herhangi aracı kurum olmadan doğrudan Cumhurbaşkanlığına iletebilmeleri amacı ile kurulmuş olan CİMER sisteminde sadece internet adresi üzerinden değil aynı zamanda telefon ve mektupla da başvurular kabul edilmektedir. Yapmış olduğunuz başvuru için bir takip numarası verilmekte ve bu takip numarası ile şikâyetinizin hangi durumda olduğunu görebilmektesiniz.