• Reklam
  • Reklam
Reklam

MANİSA BAĞIMLILIKLA MÜCADELEDE KARARLI

MANİSA BAĞIMLILIKLA MÜCADELEDE KARARLI

MANİSA BAĞIMLILIKLA MÜCADELEDE KARARLI
Editor: Turgutlu Manşet
26 Eylül 2019 - 14:32

Vali Deniz; "Güvenlik güçlerimiz uyuşturucu satışı yapan kişi ve çetelerle mücadeleye yoğun bir şekilde devam ediyor”
Bağımlılıkla Mücadele İl Koordinasyon Kurulu (BMİKK) Toplantısı Vali Ahmet Deniz Başkanlığında Şehzadeler Kaymakamlığı toplantı salonunda yapıldı. 
Son yıllarda Dünya’nın en çok mücadele etmesi gereken konunun madde ve uyuşturucu bağımlılığı olduğunu söyleyen Vali Deniz “Tüm Dünyada ve Ülkemizde bağımlılık yapıcı maddelerin kullanım yaşı düştü. Çocuklarımızın bu tür alışkanlıklardan uzak durmasını sağlamak için gerekli çalışmaları yapıyoruz. İlimizde görevli ekiplerimiz kolluk kuvvetlerinin de desteği ile kapalı mekânlarda sigara ve nargile denetimlerini arttıracak, hiçbir taviz verilmeden de ihlali yapanlarla ilgili gerekli cezalar kesilecek. Ayrıca bağımlılıkla mücadele kapsamında, güvenlik güçlerimiz uyuşturucu satışı yapan kişi ve çetelerle mücadeleye yoğun bir şekilde devam ediyor” dedi.
‘Vatandaşlarımız, İhlal Gördüklerinde SABİM’i Arasın’
 Bağımlılıkla mücadelede toplumun bütün fertlerine görev düştüğünü belirterek vatandaşların sigara ve nargile içilen kapalı yerlerle ilgili 184 numaralı Sağlık Bakanlığı İletişim Merkezine (SABİM) ihbarda bulunmalarını isteyen Vali Deniz “Sigara ve madde bağımlılıklarıyla mücadelede ne kadar çok insana ulaşabilir ve yardımcı olabilirsek bir o kadar insanı da bağımlılıklardan korumuş oluruz. Vatandaşlarımızı sigarayı bırakma konusunda teşvik etmek amacıyla başlattığımız “Sigarayı Sen de Bırak” kampanyası ile güzel sonuçlar elde ediyoruz. Manisa’da 14 Sigara Bırakma Polikliniği hizmet veriyor. Vatandaşlarımız, bu polikliniklere müracaat ederek destek alabilirler. 2019 Ocak-Ağustos döneminde 6.817 vatandaşımız bu polikliniklere müracaat ederek doktorlarımızdan sigarayı bırakma konusunda yardım aldılar ” dedi.
‘Çocuklara Teknolojiyi Doğru Kullanmayı Öğretmeliyiz’
İnsan ve makine etkileşiminin kurulduğu davranışsal bağımlılıklar konusunda da özelliklere gençlere destek sağlanması gerektiğini ifade eden Vali Deniz “ Teknoloji çağında yaşıyoruz. Ama çocuklarımızın teknolojiyi nasıl kullandıkları çok önemli. Çocuklarımızda ki teknoloji merak ve bilgisini üretime dönüştürebilecekleri, yeni bir şeyler yapabilecekleri alanlara yönlendirmeliyiz. Ayrıca çocuklarımızı yetenekleri doğrultusunda spor ve sanatla ilgili faaliyetlere yönlendirirsek onları hem madde bağımlılığından hem de davranışsal bağımlılıklardan uzak tutabiliriz. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüzün farklı alanlarda ücretsiz olarak verdiği kurslar var. Bu yıl ‘Spor Şehri Manisa’ projesi kapsamında İlimizdeki okul bahçelerini spor alanlarına dönüştürüyoruz. ‘Manisa Her Yerde Okuyor’ projesi ile onları okumaya teşvik ediyoruz. Bütün amacımız çocuklarımızı kötü alışkanlıklardan uzak tutarak kendilerini geliştirebilecekleri, güvenli, üreten ve başarılı bireyler olarak yetişmesini sağlamak” dedi.
Toplantıda İl Sağlık Müdürlüğü yetkililerince, Bağımlılıkla Mücadele Kurullarının Çalışma Usul ve Esasları, İlimizin Tütün Kontrol Faaliyetleri, Davranışsal Bağımlılıklar ile Mücadele Ulusal Strateji Belgesi ve Eylem Planı hakkında bilgiler verildi.
Toplantı İl Müftülüğü ve Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü' nün bağımlılık alanındaki kurumsal faaliyetlerini içeren sunumları sonrasında görüş, önerilerin alınması ile son buldu.
Vali Ahmet Deniz’in Başkanlık yaptığı toplantıya Vali Yardımcısı H.Volkan Köksal, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Selçuk Yıldırım, İl Sağlık Müdürü Necip Yemenici ve Bağımlılık Yapıcı Maddelerle Mücadele Komisyonu üyeleri katıldı.