• Reklam
  • Reklam
Reklam

KÜTÜPHANE ÇALIŞMALARI BAŞLADI

KÜTÜPHANE ÇALIŞMALARI BAŞLADI

KÜTÜPHANE ÇALIŞMALARI BAŞLADI
Editor: Turgutlu Manşet
25 Haziran 2020 - 17:38

Turgutlu Altay Mahallesinde, 1600'lü yıllarda yapılan ve günümüzde "Gavur Hamamı" olarak adlandırılan yer ile 1930'lu yıllarda yapılarak yıllarca, banka binası ve çeşitli mesleklere ev sahipliği yapmış olan tarihi binaların, yapılacak restorasyon sonrasında kütüphaneye dönüştürülme çalışmalarında sona geliniyor.
Ak Parti Turgutlu İlçe Başkanı Serkan Baş İl Kültür Turizm Müdürü İbrahim Sudak'ı ziyaret ederek Turgutlu'da tarihi binalar restore edilerek yapılacak olan kütüphaneler hakkında bilgi aldı.
Turgutlu'da bulunan  Eski Banka Binası ve Gavur Hamamı’nın restore edilerek ve kütüphane yapılması AK Parti Grubu tarafından Turgutlu Belediye Meclisinde gündeme taşınmıştı.  3 Mart 2020 tarihinde ise Belediye Meclisinin almış olduğu kararla her iki tarih yapının da kütüphaneye dönüştürülmesi için Turgutlu Belediyesi ve İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile  protokol yapılması kararı alınarak çalışmaları başlatılmıştı.
Gerçekleşen ziyarette İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Sudak AK Parti Turgutlu İlçe Başkanı Av. Serkan Baş’a Turgutlu’ya yapılacak projeler ve gelişmelerle ilgili bilgi verdi.