• Reklam
  • Reklam
Reklam

KULA'DAN SALİHLİ'YE LEBLEBİ TEŞEKKÜRÜ

KULA'DAN SALİHLİ'YE LEBLEBİ TEŞEKKÜRÜ

KULA'DAN SALİHLİ'YE LEBLEBİ TEŞEKKÜRÜ
Editor: Turgutlu Manşet
24 Ekim 2019 - 17:25

Kula Kaymakamı Kemal Duru, Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun ve beraberindekiler Salihli Ticaret ve Sanayi Odası yönetimine  ‘Kula Leblebisi’ coğrafi işaret tescili alınmasındaki girişim ve öncülüklerinden dolayı teşekkür ziyaretinde bulundu.
Manisa’nın Kula İlçesi’nde 150 yıldır üretilen ve Avrupa ile Ortadoğu ülkelerine ihraç edilen Kula Leblebisi, Salihli Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) öncülüğünde Türk Patent ve Marka kurumu tarafından onaylı coğrafi işaret tescil belgesi ile 2019’un Temmuz ayında resmen Kula’ya tescil edilmişti. Kula Kaymakamı Kemal Duru, Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, Ak Parti İlçe Başkanı Ahmet Palabıyık, MHP İlçe Başkanı Nazım Baytok Kula Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Aytekin Şadan, Kula Leblebiciler Kooperatifi Başkan Vekili Halil Erdil’in bulunduğu Kula Protokolü, ‘Kula Leblebisi’ için coğrafi işaret tescili alınmasındaki girişim ve öncülüklerinden dolayı teşekkür ziyaretinde bulundu. Salihli Ticaret ve Sanayi Odası’nda Kaymakam Duru, Başkan Tosun ve beraberindekileri Salihli TSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Yüksel, Meclis Başkanı Süleyman Oral ve Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Günay Topkaya ağırladı. Ziyarette, STSO Yönetimine teşekkürlerini ileten Kula Kaymakamı Kemal Duru, Kula Leblebisi’ne coğrafi işaret tescili alınmasının ilçenin tanıtımı ve ekonomik kalkınmasına katkı sağlayacağını belirterek Kula Leblebisi’nin tanıtımı için işbirliği içerisinde çalışılmasının önemsediğini vurguladı.
Zafer Kalkınma Ajansı ve Kula Belediyesi işbirliğiyle hayata geçirilen ‘Kula Jeoparkı’nı Keşfet’ projesinin neticesinde Kula’ya gelen turist sayısında son yıllarda büyük artış olduğuna dikkat çeken Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, Kula Leblebisi’nin tanıtımını ve satışını artırmaya yönelik imalatçılara, esnafa seminerler verilmesinin ve eğitilmesinin yararlı olacağı görüşünü paylaştı.
Kula Leblebisi’nin coğrafi işaret tescili alınmasında 2 yıl gibi uzun bir süre çalıştıklarını ifade eden Salihli TSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Yüksel,  “150 yıllık bir gelenek olan Kula Leblebisi’ne coğrafi işaret almak bizim için çok önemliydi. Bundan sonra da Kula Leblebisi’ni tanıtmak için gayret sarf etmeliyiz” şeklinde konuştu.