• Reklam
  • Reklam
Reklam

KORONA EN ÇOK ONLARI VURDU!

KORONA EN ÇOK ONLARI VURDU!

KORONA EN ÇOK ONLARI VURDU!
Editor: Turgutlu Manşet
23 Eylül 2020 - 18:47

TURGUTLU ESNAFI HEM KORONA'DAN KORUNUYOR
HEMDE İŞYERİNİ AYAKTA TUTMAYA ÇALIŞIYOR..

Kahvelerde oyun yasak, lokantalarda kısıtlamalar var, zaten ekonomik şartlardan dolayı zorluk içerisinde olan Turgutlu esnafı, bir yandan salgından korunmaya çalışırken, bir yandan da vatandaşların haklı olarak hastalık tedirginliği ile ihtiyaçlarını ertelediğini ve neredeyse siftah yapmadan dükkan kapattıklarını belirtiyor.
Mart ayından bu yana tüm dünyada olduğu gibi ülkemizi' de etkisi altına alan Koronavirüsü salgını Turgutlu'da özellikle son aylarda hasta sayılarındaki artış ile esnaf üzerinde de ciddi sıkıntılara sebep oluyor.
Turgutlu'da salgının tam anlamıyla kontrol edilememesi sebebiyle tedirgin olan vatandaşlar alış verişlerini de minimum seviyeye indirdi.
Çarşıda bazı esnafın siftah yapmadan dükkan kapattığını belirten esnaf; "Turgutlu gibi küçük bir ilçede bu virüsün bu kadar yoğun şekilde olması hepimizi olumsuz etkiledi. Vatandaşlar haklı olarak hastalığın yayılmasından duydukları endişe ile çarşıya çıkamaz oldular. Çıkanlarda sadece günlük ihtiyaçlarını minimum seviyede gerçekleştiriyor. Özellikle kahveci, lokantacı gibi esnaf arkadaşlar büyük sıkıntılar yaşıyor. Giyim sektörü olsun ve diğer sektörlerde de aynı sıkıntı var tabi ki, ama en çok onları vurdu korona salgını. Allah herkesin yardımcısı olsun, zor süreçten geçiyoruz, ama tabi biz Turgutlu gibi küçük bir ilçede bazı şeyleri başaramadık. Önlemlerimizi tam alsak uyarıları dinlesek hep birlikte bu hastalığı daha aşağılarda tutabilirdik. Ama olmadı çok sayıda vatandaşımız halen hasta ve Allah rahmet eylesin vefat edenler var maalesef. Ben bakıyorum çevre ilçelerde bu kadar yoğun değil bu hastalık, en azından bundan sonra bir şeyler yapabiliriz umarım. Bu salgın Turgutlu'dan gidecek değil elbette ama en azından alınacak ciddi önlemlerle bunu daha aşağıda tutabiliriz diye düşünüyorum. Biz denetimlerin devam etmesini ve tüm esnafın bu kurallara uymasını istiyoruz, ki artık bu kurallara uymayan esnaf sayısı da yok denecek kadar azaldı. Ama hastalığın yayılmasıyla ilgilide yöneticilerinde daha ciddi önlemler almasını ve ilçemizde rakamları daha aşağı çekerek vatandaşımızın biraz daha rahatlamasını bekliyoruz." Diye konuşuyor.