• Reklam
  • Reklam
Reklam

KOMİSYONDAN GELEN MADDELER TEKRAR GÖRÜŞÜLDÜ

KOMİSYONDAN GELEN MADDELER TEKRAR GÖRÜŞÜLDÜ

KOMİSYONDAN GELEN MADDELER TEKRAR GÖRÜŞÜLDÜ
Editor: Turgutlu Manşet
09 Eylül 2019 - 18:47

Turgutlu Belediyesi Eylül ayı meclis toplantısının devamı bugün gerçekleştirildi. Geçtiğimiz Salı günü komisyona gönderilen kararlar  Belediye Başkanı Çetin Akın’ın imzasıyla yeniden meclise gönderildi.
Meclise gönderilen maddeler yeniden görüşüldü ve karara bağlandı. İlk mecliste gündeme gelen Katı Atık Ücretleri Tarifesi oy çokluğuyla ret edilmişti. İkinci oturumda bu madde yeniden gündeme geldi. Ak Parti, MHP ve BBP’li meclis üyeleri ekonomik şartlar nedeniyle bu maddeye ret oyu kullandıklarını ifade ettiler. Başkan Çetin Akın, bu tarifenin meclisten geçmesi gerektiğini kanun gereği 2021 yılının Ocak ayına kadar yasal sürede bu maddeyi yeniden meclise getirileceğini dile getirdi. Bu madde 2020 yılının 6.ayında yeniden görüşülmek üzere oy birliği ile ertelendi.
Gündemin ikinci maddesinde yer alan Belediyenin Sosyal Demokratlar Kamu İşverenleri Sendikasına üye olma konusu görüşüldü. İlk mecliste bu madde Kent Ekonomisi ve Sivil Toplum Kuruluşları Komisyonuna sevk edilmişti. Ancak ilgili komisyonun görev alanına girmeyen konu yeniden meclise geldi. Mecliste bu madde oy çokluğuyla ret edildi.