• Reklam
  • Reklam
Reklam

KENT EĞİTİM KOLEJİ ARTIK TURGUTLU'DA

'Öğretmen bilgi aktarıcı değil, ilham vericidir' mottosunu ilke edinen Kent Eğitim Koleji 2019-2020 eğitim öğretim yılında Turgutlulularla buluşacak.

KENT EĞİTİM KOLEJİ ARTIK TURGUTLU'DA

'Öğretmen bilgi aktarıcı değil, ilham vericidir' mottosunu ilke edinen Kent Eğitim Koleji 2019-2020 eğitim öğretim yılında Turgutlulularla buluşacak.

KENT EĞİTİM KOLEJİ ARTIK TURGUTLU'DA
Editor: Turgutlu Manşet
03 Ağustos 2019 - 16:10 - Güncelleme: 03 Ağustos 2019 - 16:23

'Öğretmen bilgi aktarıcı değil, ilham vericidir' mottosunu ilke edinen Kent Eğitim Koleji 2019-2020 eğitim öğretim yılında Turgutlulularla buluşacak.
Sancak Group ve Katar sermayeli SEDCO şirketine bağlı Mektebim Okulları ile tüm ilişiğini kesen Kent Eğitim Koleji, Kurucu Atilla Altuntaş'ın da katıldığı bir basın toplantısı ile Turgutlululara seslendi.
Kent Eğitim Koleji Mamak Kurucu Temsilcisi Kadir Çelik, Eryaman Kurucu Temsilcisi Seda Kurt ve Turgutlu Kurucu Temsilcisi Mustafa Onur Bozkuş'un da yer aldığı basın toplantısında Kent Eğitim Koleji Kurucusu Atilla Altuntaş gazetecilere yaptığı açıklamada; "Eğitim bir milletin var olabilmesinin, muasır medeniyetler çizgisine gelmesinin ve bu eşiğin ötesine geçebilmesinin yegâne unsurudur. Bu unsur ki bir toplumun en küçüğünden en büyüğüne dek her bir ferdi bizzat ilgilendiren, memleketin kılcal damarlarına bizatihi tesir eden, kalkınma ve refah seviyesine doğrudan etki eden ve dahi toplumsal huzurun, saygının, mutluluğun, çağdaşlığın tesisine fasılasız nüfuz eden en kıymetli temel taştır.
Yeni dijital ve robotik teknikleri kullanarak üretimi daha verimli ve efektif hale getirmeyi amaçlayan Endüstri 4.0 çağında, çocuklarımız ancak eğitimi değiştirirsek makinelerle rekabet edebilir duruma geleceklerdir. Öğretme şeklimiz ve öğrettiklerimiz hala yüzyıllar öncesinden kalma, bilgi ve ezber tabanlı bilhassa pratiğe dökülemeyen teorilerse şayet, geleceği şekillendirme misyonunu yüklediğimiz yeni nesilleri ciddi bir problemle karşı karşıya bırakıyoruz demektir. Gayrisafi milli hasıla, gayrisafi yurt içi hasıla, ticaret hacmi, ithalat ve ihracat potansiyeli, modern sanayi, inovasyon, üretim, hammadde, arz ve talep dengesi, stok ve benzeri pek çok noktayı yakinen ilgilendiren eğitim kalitesi, doğru bir yol gösterici vasıtasıyla fayda verir ve sonuç alır. 
Öğretmen bilgi aktarıcı değil, ilham vericidir mottosu ile çocuklarımıza değerlerimizi, kültürümüzü, bağımsız düşünmeyi, Anadolu ruhunu, ekip çalışmasını, başkalarına değer vermeyi, ego ve megalomani ve narsisizm kıvılcımlarından imtina ederek algı skalalarını mümkün olduğunca genişletmeyi, insani becerileri öğretme düsturunu ilke edinmek en temel görevimiz olmalıdır. Bugün sınıfları dolduranların yarın her alanda memleketimizin göğsünü kabartacak bireyler olduğu farkındalığıyla öğretmenlerimiz geleceğin Türkiye’sini, bir toplumun can damarı olan ekonomik büyümeyi ve gücü, toplumumuzu, halkımızı şekillendirmelidir.
Yenilikçi, çağının ötesini görebilen ve 21. yüzyıl becerileri kazanmış, üretken, çevre bilinci olan, ailesine ve topluma saygılı, empati kurabilen, milli ve manevi değerlere bağlı, sorgulayan, duyarlı, sorumluluk alabilen, çalışkan, vatansever, küresel düşünebilen, lider ruhlu, aktif, problem çözebilen, tüm paydaşlarıyla uyumlu ve işbirliğine dayalı ilişkiler geliştiren, ülkemizin ve dünyanın geleceğine yön verecek nesiller yetiştirmeyi amaç edinen bizler bugün itibarıyla Mektebim Okulları ile olan iş ortaklığımızı bitirmiş bulunmaktayız. Sancak Group ve Katar sermayeli SEDCO şirketine bağlı Mektebim Okulları ile tüm ilişiğimizi noktalamış durumdayız. Ankara menşeli Türkiye genelinde bir zincir okul olma gayesiyle yeni çıktığımız bu yolda Turgutlu’muzun evlatlarına da artık Kent Eğitim Okulları olarak eğitim ve öğretim vermeye devam edeceğiz. Turgutlu Kurucu Temsilcimiz Sayın Mustafa Onur Bozkuş başta olmak üzere tüm yapımız, öğretmen kadromuz, işleyişimiz, eğitim disiplinimiz aynı şekilde korunmuştur ve yeni çalışma arkadaşlarımızla güçlenmektedir. Yenilenen ve güçlenen marka değişikliği ile hep söylediğimiz gibi vatanına, milletine, ailesine, devletine, bayrağına koşulsuz hizmet etmeyi düstur edinen, çelik gibi bir iradeye sahip ve milli olandan evrensele doğru yol alabilen güçlü nesiller Turgutlu'muzdan yükselecektir.
Eğitim sevgiyle, disiplinle, doğru ve idealist yaklaşımlarla paralel ilerler. Turgutlu’muzu, ülkemizi ve dünyayı değiştirecek nesillerin şu an bizim sıralarımızda oturduğunun sorumluluğu ve bilinciyle gözlerimizdeki ışığı, içimizdeki heyecanı ve aşkı diri tutmakta, gün be gün gücümüze güç katmaktayız." İfadelerine yer verdi.