• Reklam
  • Reklam
Reklam
Reklam

KAYMAKAMLIKTAN SON DAKİKA AÇIKLAMASI

KAYMAKAMLIKTAN SON DAKİKA AÇIKLAMASI

KAYMAKAMLIKTAN SON DAKİKA AÇIKLAMASI
Editor: Turgutlu Manşet
02 Nisan 2020 - 12:41 - Güncelleme: 02 Nisan 2020 - 12:47

Turgutlu Kaymakamlığından yapılan açıklamada Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın hesaplara yatıracağı paralarla ilgili kesinlikle bir müracaat alınmadığı belirtildi.
Düzenli sosyal yardım alan vatandaşların ödemelerden faydalandığı belirtilen açıklamada şu ifadelere yer verildi; Kaymakamlık ve Sosyal Yardımlaşma Vakfına yoğun bir şekilde vatandaşımız başvuruya gelmekte, birçoğu da Aile Bakanlığı'nın hesaplara yatıracağı parayı sormak için kendisi Vakfa gelmektedir.
Bu da hem aşırı-gereksiz bir iş yoğunluğu çıkarmakta hem de Koronavirüs kaynaklı hastalığın yayılma riskini çok arttırmaktadır. 
Bu nedenle vatandaşlarımızı aşağıdaki konularda bilgilendirme ihtiyacı doğmuştur; 
1. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın hesaplara yatıracağı paralarla ilgili kesinlikle bir müracaat alınmamaktadır. Bakanlık, düzenli sosyal yardım alan herkesin (yaşlı-engelli-öksüz yetim aylığı, eşi vefat etmiş kadınların faydalandığı aylıktan yararlananlar, elektrik ödemesi desteği, sağlık, şartlı eğitim vb. her türlü düzenli sosyal yardım alanların) PTT hesaplarına pey der pey otomatik olarak yatırmaktadır. Hesaplarını kontrol etmeleri yeterlidir, müracaata gerek yoktur.
2. Vakfa yardım almak için müracaat etmek isteyenlerin talebi telefonda alınmaktadır. Vakfın telefon hattı yoğunluk nedeniyle 3'e çıkarılmış olup buraya gelmek yerine telefonda müracaat etmeleri yeterlidir. Sonuç kendilerine, incelemesi yapılıp Heyet Kararıyla yardım çıkanlara, mesajla bildirilecektir, ya da aynı şekilde sonucu telefonla öğrenebilirler. Bizzat işlemler için gelmesi gerekenler personel tarafından çağrılacaktır."
Kaymakamlık Sosyal Yardımlaşma Telefonu: (0236)3148426 Mesai saatleri: 08.00 -12.30, 13.30-17.00