• Reklam
  • Reklam
Reklam

KAYMAKAMLIK, VATANDAŞLARIN İDDİALARINI HABER YAPAN GAZETECİLERE DAVA AÇACAĞINI AÇIKLADI

KAYMAKAMLIK, VATANDAŞLARIN İDDİALARINI HABER YAPAN GAZETECİLERE DAVA AÇACAĞINI AÇIKLADI

KAYMAKAMLIK, VATANDAŞLARIN İDDİALARINI HABER YAPAN GAZETECİLERE DAVA AÇACAĞINI AÇIKLADI
Editor: Turgutlu Manşet
22 Şubat 2021 - 17:56

Turgutlu’da geçtiğimiz eylül ayında yapılan kömür yardımları dağıtımı haberinin altında bulunan ve vatandaşların ‘kömür yardımlarının haksız dağıtıldığı’ iddia ve yorumlarının yer aldığı ‘Kömür Yardımında İnanılmaz İddialar’ başlıklı haber için, Kaymakamlık haber sitelerine dava açacağını açıkladı.
Söz konusu haberde Turgutlulu vatandaşların kömür dağıtımı ile ilgili adres vererek hatta gerekli yerlere şikâyet ettiklerini belirterek dağıtımlarda adaletsiz davranıldığı yorumları yer alıyor.
Kaymakamlık’tan yapılan açıklamada; “14 Eylül 2020 tarihinde Turgutlu Kaymakamlığına ait turgutlu.gov.tr adresinde ‘Turgutlu Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı 5295 Aileye 4.500 Ton Kömür Dağıtıyor’ başlıklı haber yerel gazetelerde de yayınlanmıştı. 14 Eylül 2020 tarihinde çıkan bu haberin altında bulunan haksız ve somut bir delili olmayan bazı yorumlardan yola çıkarak, sadece geçmiş tarihli habere yapılan bazı yorumları üzerinden, “Manisa’nın Turgutlu ilçesinde geçtiğimiz eylül ayında yapılan kömür yardımlarında bazı şahıslara ayrıcalık tanındığı ve ihtiyaç sahibi olmayan şahıslara kömür indirildiği iddia edildi” başlığı adı altında bazı internet sitelerinde ve sosyal medya hesaplarında haber yapıldığı görülmüştür.
Turgutlu Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürünün fotoğrafı kullanılarak yapılan bu tür haksız haber ve yorumlar, vatandaşlarımızın beyanı ve Vakfımızın araştırması sonucu hak sahipleri belirlenerek yapılan sosyal yardımlara gölge düşürmeyi amaçlamaktadır.  Oysa ki, haber net olarak kişi ve adres içermese bile, habere esas gösterilen yapılmış yorumlarda belirtilen mevkilerde kömür yardımı alan kişilerin bilgileri tekrar incelenmiş olup; iddia edilen suçlamaların mesnetsiz olduğu, kanunlara aykırı ya da kamu vicdanını rahatsız edecek haksız bir sosyal yardım verilmediği, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfımızın muhasebe ve arşiv kayıtlarından somut bir şekilde belgelendirilerek görülmüştür. Nihayetinde Devletimizin imkânlarıyla sağlanan sosyal yardımlar, Turgutlu Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma Vakfı’mız tarafından titiz bir inceleme ve karar süreçlerinden sonra hak sahibi olarak belirlenen vatandaşlarımıza ulaştırılmakta olup; Kaymakamlığımıza sözlü ya da yazılı şekilde, somut kişi ve-veya adres bildirilerek yapılan ihbarlar daha kapsamlı şekilde incelenerek varsa eksiklik ya da haksızlıklar düzeltilmektedir. 
Haberin mesnetsiz ve gerçek dışı olması; kişileri, kurumları itham edici niteliği nedeniyle adli merciler nezdinde gerekli işlemler başlatılacaktır.” Denildi.