• Reklam
  • Reklam
Reklam

KAYMAKAM YILMAZ; “TURGUTLU’DA VAKA ORANLARI CİDDİ ÖLÇÜDE GERİLEDİ”

KAYMAKAM YILMAZ; “TURGUTLU’DA VAKA ORANLARI CİDDİ ÖLÇÜDE GERİLEDİ”

KAYMAKAM YILMAZ; “TURGUTLU’DA VAKA ORANLARI CİDDİ ÖLÇÜDE GERİLEDİ”
Editor: Turgutlu Manşet
11 Mayıs 2021 - 17:07

Turgutlu Kaymakamı Ali Yılmaz; “Hem ülkemizde hem de ilçemizde vaka oranları ciddi ölçüde geriledi. Bu süreci fırsat bilip kurallara uymaya devam edersek bu oranı daha da aşağı çekebiliriz.”
Turgutlu’da Kaymakam Yılmaz’ın Başkanlığında Pazar Yerlerinin Açılmasıyla İlgili 2. Değerlendirme Toplantı Yapıldı.
Kaymakam Ali Yılmaz başkanlığında, İçişleri Bakanlığımızın yayınladığı ‘’Pazar Yerleri Genelgesi’’ kapsamında ilçemizde 08 Mayıs 2021 Cumartesi günü açılan Pazar yerlerinde yaşanan bazı aksaklıklar nedeniyle 2. değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi.
Kaymakamlık Toplantı Salonunda yapılan toplantıda, yoğunluk oluşmaması için gerekli tedbirlerin alınması, mevcut pazaryerlerinin genişletilmesi veya ilave pazar alanlarının oluşturulması, kontrolsüz giriş-çıkışların engellenmesi, tezgahlar arasındaki mesafe ile hijyen ve dezenfeksiyon hususunda alınacak gerekli tedbirler ele alındı.
Toplantının açılış konuşmasını yapan Kaymakam Yılmaz, hassasiyetlerini dile getirerek Vatandaşlarımızın tüm ihtiyaçlarının karşılanacağı bir konseptte hazırlıklarını yaptıklarını dile getirdi.
Tam kapanma döneminde, “hem ülkemizde hem de ilçemizde vaka oranları ciddi ölçüde geriledi” diyen Kaymakam Yılmaz, “Bu süreci fırsat bilip kurallara uymaya devam edersek bu oranı daha da aşağı çekebiliriz. İçişleri Bakanlığımız da bu süreçte vatandaşlarımızın temel gıda ihtiyaçlarının karşılanması adına ‘’Pazar Yerleri Genelgesi’’ yayınladı. Bizler de bu kapsamda bugün ilgili tüm çalışma arkadaşlarımız ile tekrar bir araya gelerek hazırlıklarımızı yaptık. İnşallah 15 Mayıs 2021 Cumartesi günü bu organizasyonu hep beraber kurallara uyarak yerine getireceğiz’’ diye konuştu.
Kaymakam Ali Yılmaz’ın başkanlığındaki toplantıya, Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın, İlçe Jandarma Komutanı Bnb. Halim Karaer, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Musa Çallı, Manav ve Sebzeciler Odası Başkanı Necati Gürkıvrak ve Oda Yetkilisi Engin Yılmaz, Turgutlu Belediyesi Zabıta Müdürü Hasan Kızıl ve pazaryerlerinde görevli Zabıta personeli ve İlçe Sağlıklı Müdürlüğü’nde görevli Sağlık Memuru Mehmet Gürsan katıldı.