• Reklam
  • Reklam
Reklam

KAYMAKAM YILMAZ TRAFİK DENETİMİNE KATILDI

KAYMAKAM YILMAZ TRAFİK DENETİMİNE KATILDI

KAYMAKAM YILMAZ TRAFİK DENETİMİNE KATILDI
Editor: Turgutlu Manşet
19 Ekim 2021 - 17:54

Sürücüler farkındalık oluşturmak amacıyla Turgutlu Kaymakamı Ali Yılmaz, İlçe Jandarma Komutanı Halim Karaer, İlçe Emniyet Müdürü Harun Tutak’ın katılımlarıyla İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Büro Amirliği ile Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği personellerince Atatürk Bulvarı üzerinde araç sürücüleri ’ne trafik güvenliğinin önemine vurgu yapmak amacıyla, “Emniyet Kemerinin Önemi”, “Trafikte Yaya Önceliği”, “Alkollü Araç Kullanımı” ve “Seyir Halinde Cep Telefonu Kullanımı” konulu el broşürlerinin dağıtımı yapıldı. Sürücülere trafikte daha duyarlı ve dikkatli olmaları konusunda gerekli bilgilendirmeler yapıldı.
Denetim uygulamasında ekiplerle birlikte araçları durduran Kaymakam Yılmaz, sürücülere trafik kurallarına uymaları, emniyet kemeri takmaları, hız sınırı ihlali yapmamaları, Covid-19 tedbirleri kapsamında maske takmaları ve sosyal mesafe kurallarına uymalarını yönünde uyarılarda bulundu.
Yaklaşık 1 saat süren trafik denetimine katılan Kaymakam Yılmaz, “İlçemizin trafik yoğunluğu olan Atatürk Bulvarı’nda trafik akışını denetledik. Ülke genelinde olduğu gibi ilçemizde de hız sınırı, emniyet kemeri kullanma gibi konularda trafik kurallarına uyulması için ciddi bir kampanya yürütülüyor. Vatandaşlarımızdan özellikle ricamız, lütfen emniyet kemerimizi takalım, motosiklet kazalarında ciddi düzeyde koruyuculuğu olduğu ispatlanan kask kullanımını ihmal etmeyelim, yorgun ve uykusuz araç kullanmayalım, araç kullanırken telefonla konuşmayalım, hız limitlerine uyalım ve şerit ihlali yapmayalım. Emniyet kemeri uygulaması, hız şartlarına uyulmasıyla kazaların ve ölümün önüne geçebiliriz. Alınabilecek çok tedbir var. Trafik kazalarının en alt seviyeye indirilmesi, sürücülerin bilinçlendirilmesi ve kural ihlallerinin azaltılması amacıyla uygulamalarımız ilçe genelinde devam ediyor” dedi.