• Reklam
  • Reklam
Reklam

KAYMAKAM YILMAZ; "MAKSADIM SADECE KALDIRIM İŞGALİNİN YASAL OLMADIĞINI VURGULAMAKTI"

KAYMAKAM YILMAZ; "MAKSADIM SADECE KALDIRIM İŞGALİNİN YASAL OLMADIĞINI VURGULAMAKTI"

KAYMAKAM YILMAZ;
Editor: Turgutlu Manşet
05 Eylül 2020 - 13:18

Turgutlu'da Kaymakam Ali Yılmaz, Belediye Başkanı Çetin Akın, Jandarma Komutanı Bnb. Halim Karaer, İlçe Sağlık Müdürü Bilgehan Hasyiğit ve Emniyet Müdür V. Halil İbrahim Baştürk'ün katıldığı koronavirüs tedbirlerini ilişkin yapılan uyarı denetimlerinde bir esnafın tepkisi ile karşılaşan Kaymakam Yılmaz konuya ilişkin yazılı basın açıklamasında bulundu.
Açıklamada şu ifadelere yer verildi; "04.09.2020 tarihinde yetkililerle birlikte İlçemizdeki işyerlerine yönelik yapılan koronavirüs tedbirleri denetimi sırasında, sokakta bir vatandaşın bir sorun söylemek için tarafıma seslenmesi üzerine kendisiyle yaşanan diyalogda geçen bazı ifadelerle ilgili bir açıklama yapmak ihtiyacı doğmuştur.
Söz konusu vatandaşımız, insanların kaldırımlarda mesafeli yürümesine engel olduğundan koronavirüsünün yayılmasına karşı kaldırım ve yol işgalleriyle ilgili olarak yapılan uygulamaya karşı tarafıma sert bir serzenişte bulunmuş; “ben nasıl para kazanacağım” demesi üzerine, “Para kazanma yasal olur. Uyuşturucu satarak da para kazanırsın, olur mu olmaz...” ifadesi tarafımca kullanılmıştır. Burada Zabıta ve Kolluk görevlileri tarafından uygulanan yasal bir işleme karşı vatandaşın sert bir şekilde tarafıma tepki göstermesi ve benim de ikili diyalog esnasında bir anda “talebinin yasal, meşru olmadığını” vurgulamak amacıyla, ancak kastı aşan şekilde yanlış bir benzetmeyle vatandaşımıza cevap vermem söz konusudur. Maksadım sadece kaldırım işgalinin yasal olmadığını vurgulamaktı. Ancak yanlış algılara neden olabilecek söz konusu teşbih nedeniyle kamuoyu nezdinde üzüntülerimi ifade etmek isterim.   
Denetim sonrasında ise, tarafımca tepki gösteren kahve işletmecisi ziyaret edilerek vatandaşımızla daha ayrıntılı görüşülmüş, kaldırım işgalleri konusunda “herhangi bir izin verilemeyeceği, çünkü bunun mevzuata tamamen aykırı olduğu, ancak maddi olarak çok sıkıntı yaşaması halinde Kaymakamlığımıza davet edilerek yardımcı olunacağı” kendisine ifade edilmiş ve vatandaşımız da bizlere teşekkür etmiştir. Kamuoyunun bilgisine saygıyla arz olunur."