• Reklam
  • Reklam
Reklam

KAYMAKAM YILMAZ’IN 24 TEMMUZ GAZETECİLER VE BASIN BAYRAMI MESAJI

KAYMAKAM YILMAZ’IN 24 TEMMUZ GAZETECİLER VE BASIN BAYRAMI MESAJI

KAYMAKAM YILMAZ’IN 24 TEMMUZ GAZETECİLER VE BASIN BAYRAMI MESAJI
Editor: Turgutlu Manşet
24 Temmuz 2020 - 14:37

Turgutlu Kaymakamı Ali Yılmaz 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınladı.
Kaymakam Yılmaz mesajında şu ifadelere yer verdi; "Türk Basın hayatında önemli dönüm noktasını teşkil eden basında sansürün kaldırıldığı 24 Temmuz günü “Gazeteciler ve Basın Bayramı” olarak kutlanmaktadır.
Hayatımızın vazgeçilmez temel unsurlarından biri olan basın, toplumun yapılanmasında ve gelişmesinde büyük rol oynamaktadır. Basın meslek ilkelerine uygun, kişi hak ve hürriyetlerine saygılı, tarafsız ve objektif bir yayıncılık anlayışı, toplumda basına güvenin artırmasının yanında, kamuoyunun yanlış bilgilendirilerek yönlendirilmesinin önüne geçecektir.
Gelişen teknolojiyle birlikte asılsız bilgilerin hızla yayıldığı günümüzde doğru bilgiye ulaşmada kitle iletişim araçlarının önemi daha da artmıştır. Toplumsal değerlere saygılı, sorumluluk bilinci içinde, tarafsız bir anlayışla görevini yerine getiren basın, demokratik toplum düzeninin korunmasının en büyük güvencesidir.
İlçemiz basın kuruluşlarının, dün olduğu gibi bugün de yarın da aynı bilinç ve görev anlayışı içerisinde kamuoyunu aydınlatıcı görevini sürdüreceğine inancım tamdır. Basın kuruluşlarımızın Turgutlu’nun sosyal, ekonomik ve kültürel yönden kalkınmasına katkı sağlamaya devam edeceğine yürekten inanıyorum.
Bu duygu ve düşüncelerle, basında sansürün kaldırılışının yıldönümünde; görevlerini yaparken hayatını kaybeden basın çalışanlarını rahmetle anıyor, Turgutlu’da doğru, tarafsız, güncel, kamu yararını gözeten temel hak ve özgürlüklere saygı anlayışıyla halkımızın bilgi edinme ihtiyacını karşılayabilmek için gayret ve çaba sarf eden tüm basın mensuplarımızın “24 Temmuz Basın ve Gazeteciler Bayramı”nı kutluyor, çalışmalarında başarılar diliyorum."