• Reklam
  • Reklam
Reklam

KAYMAKAM YILMAZ'DAN BAYRAM MESAJI

KAYMAKAM YILMAZ'DAN BAYRAM MESAJI

KAYMAKAM YILMAZ'DAN BAYRAM MESAJI
Editor: Turgutlu Manşet
29 Ekim 2019 - 12:20

Turgutlu Kaymakamı Ali Yılmaz 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama mesajı yayınladı.
Kaymakam Yılmaz mesajında şu ifadelwere yer verdi; "Bundan 101 yıl önce 1.Dünya Savaşı’nın bitmesiyle, zor günlerin eşiğine gelen milletimiz bir “var olma” savaşıyla karşı karşıya kalmış; yalnızlığın, yoksulluğun, açlığın, işgalin acılarını yaşamış; ancak ümidini, azmini hiçbir zaman kaybetmeden bu ölüm-kalım mücadelesini şerefiyle kazanmayı bilmiştir. Bu savaşın hemen akabinde tarihi bir Kurtuluş Savaşı destanı yazan Türk Milleti, 29 Ekim 1923 tarihinde Cumhuriyetin ilanıyla, Batıdaki gelişmelere ayak uyduramayarak yıkılan Osmanlı Devletinin külleri üzerinde genç Türkiye Cumhuriyetini yeniden inşa etmiştir. Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde Türk Milleti'nin kanı, canı ve büyük fedekarlıklarıyla kurulan Türkiye Cumhuriyeti, herbir ferdimizin vazgeçilmez ortak sorumluluğu olmalıdır.
Yeni kurulan Türkiye Cumhuriyeti, kısa zamanda kalkınma alanında birçok atılımlar yapmış, aradan geçen 100 yıla yakın süreçte ülkemiz, dünyanın saygın bir devleti haline getirmiştir. Cumhuriyet’in getirdiği yenilikler ve atılımlar sayesinde Türk insanının ufku genişlemiş, ekonomik, sosyal ve siyasal hayatta hak ettiği onurlu yerini almıştır.
Bu duygu ve düşüncelerle, başta Cumhuriyet’imizin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, kahraman gazilerimizi ve aziz şehitlerimizi şükranla anıyor, tüm vatandaşlarımızın Cumhuriyet Bayramını yürekten kutluyorum."