• Reklam
  • Reklam
Reklam

KAYMAKAM YILMAZ'DAN 19 MAYIS MESAJI

KAYMAKAM YILMAZ'DAN 19 MAYIS MESAJI

KAYMAKAM YILMAZ'DAN 19 MAYIS MESAJI
Editor: Turgutlu Manşet
19 Mayıs 2020 - 12:31

Turgutlu Kaymakamı Ali Yılmaz’ın 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Mesajı;
Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ün Kurtuluş Savaşımızı başlatmak üzere Samsun’a çıkışının 101. yıl dönümüne ulaşmış olmanın mutluluğunu ve gururunu hep birlikte yaşıyoruz.
Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ün 19 Mayıs 1919 tarihinde Samsun’da başlattığı bağımsızlık mücadelesi, tarihe gömülmek istenen bir milletin küllerinden tekrar doğuşunun ilk adımıdır. Bu ilk adımda yakılan “İstiklal Meşalesi” Amasya, Sivas ve Erzurum’dan geçerek elden ele, dilden dile tüm vatana yayılmış, nihayetinde destanlaşan bir kurtuluş mücadelesine dönüşmüştür.
Bağımsızlık mücadelemizin lideri ve Cumhuriyetimizin kurucusu olan Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK, 19 Mayıs gününü en çok güvendiği ve geleceğimizin teminatı olarak gördüğü gençlerimize bayram olarak armağan etmiş ve kurulan Cumhuriyeti gençlere emanet etmiştir.
Bu duygu ve düşüncelerle, başta Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ve silah arkadaşları olmak üzere, Kurtuluş Savaşı'nın tüm kahramanlarını, şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyor, geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin ve siz değerli Turgutlulu hemşehrilerimin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramını kutluyor, hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum.