• Reklam
  • Reklam
Reklam

KALEM SETLERİ İHTİYAÇ SAHİBİ ÖĞRENCİLER İÇİN TOPLANDI

KALEM SETLERİ İHTİYAÇ SAHİBİ ÖĞRENCİLER İÇİN TOPLANDI

KALEM SETLERİ İHTİYAÇ SAHİBİ ÖĞRENCİLER İÇİN TOPLANDI
Editor: Turgutlu Manşet
28 Haziran 2021 - 14:00

Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü Tarafından Hayata Geçirilen Genç Dönüşüm Projesi Turgutlu Şehit Tolga Artuğ Gençlik Merkezi Gençlik Liderleri ve Gönüllü Gençler İle Uygulanmaya Devam Ediyor.
Turgutlu Şehit Tolga Artuğ Gençlik Merkezi gönüllü gençleri "Genç Dönüşüm Projesi" kapsamında YKS' den çıkan öğrencilerden kalem setlerini ihtiyaç sahibi öğrenciler için topladı.
Turgutlu Şehit Tolga Artuğ Gençlik Merkezi Gençlik Liderleri ve Gönüllü Gençleri "Genç Dönüşüm Projesi" kapsamında YKS'den çıkan öğrencilerden kalem setleri topladı.
Öğrencilerin büyük ilgi gösterdiği projede toplanan kalem setleri ihtiyaç sahibi "Köy Okullarına" dağıtılacak.
Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın yürüttüğü 'Genç Dönüşüm Projesi' 81 il ve 350 gençlik merkezinde uygulanmaya devam ediyor. 
"Tek Kullanımlık Sanma, Çöpe Atmaya Kalkma" sloganıyla yola çıkan proje, ihtiyacı olan öğrencilere kırtasiye malzemesi sağlıyor. 
Proje kapsamında Turgutlu Şehit Tolga Artug Gençlik Merkezi, Gençlik liderleri ve Gönüllü gençler ile birlikte Turgutlu Anadolu Lisesi ve Senem Aka Anadolu Lisesinde Yks’den çıkan öğrencilerden ÖSYM'nin dağıttığı kalem setlerini topladı. 
Setleri kutuya atan öğrenciler de, projeye katkı sağladıkları için memnuniyetlerini ifade etti.
Gönüllü gençler proje sayesinde gençlerle ihtiyaç sahibi çocuklar arasında köprü olduklarını ifade ederek bu durumdan oldukça gurur duyduklarını söyleyerek, "Gençler hem kendini ifade etme olanağı hem de yardımda bulunma şansı bulmuş oluyorlar.Bize böyle bir projede yer alma fırsatı sunduğu için bakanlığımıza çok teşekkür ediyoruz." dediler. 
Proje hakkında konuşan Turgutlu Şehit Tolga Artug Gençlik Merkezi Müdürü İsmail Eksür; "Topladığımız setlerin içinde bulunan  kalem, açacak ve silgileri bölgemizde ihtiyacı olan ve maddi durumu olmayan çocuklarımıza dağıtıyoruz." dedi. Çocukların yardımlara çok sevindiğini söyleyen Eksür, "Hem yardım edenler bunları atmaktansa başka birinin işine yarayacak şekilde değerlendirmiş oluyor hem de alanlar böyle bir hediye aldıkları ve kendilerini düşünen birileri olduğunu gördükleri için çok seviniyorlar." dedi.