• Reklam
  • Reklam
Reklam

KADIN’A ŞİDDETE SIFIR TÖLERANS

KADIN’A ŞİDDETE SIFIR TÖLERANS

KADIN’A ŞİDDETE SIFIR TÖLERANS
Editor: Turgutlu Manşet
25 Kasım 2021 - 17:37

Turgutlu’da 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’ne Özel Stant Açıldı.
25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü etkinlikleri kapsamında ilçenin en yoğun olduğu Ortapark’ta bulunan saat kulesi önünde, Turgutlu Kaymakamlığı Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü, Turgutlu Belediyesi, İlçe Jandarma Komutanlığı ve İlçe Emniyet Müdürlüğü işbirliğiyle stant açarak vatandaşları bilgilendirdi.
Düzenlenen programa Kaymakam Ali YILMAZ, İlçe Jandarma Komutanı Bnb. Halim KARAER, İlçe Emniyet Müdürü Harun TUTAK, İlçe Sosyal Hizmetler Merkezi Müdürü Suudi ARSLAN, Turgutlu Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Tuğran ŞEN, İlçe Sağlık Müdürü Dr. Bilgehan HASYİĞİT, İlçe Yazı İşleri Müdürü Osman GENÇOĞLU, Yedieylül Mahalle Muhtarı Deniz BEZEN, Siyasi Parti - STK Temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.
Kadına Yönelik Şiddete Sıfır Tolerans
Program sonunda konuşan Kaymakam YILMAZ, “Kadınlar toplumumuzun en değerli ve en vazgeçilmez varlıklarıdır. Kadınların temel hak ve özgürlüklerinin kullanımını engelleyen, toplumsal kaynaklardan yararlanmalarını sınırlandıran, genel olarak toplumsal ve ekonomik gelişmeler üzerinde olumsuz etki yapan kadına yönelik şiddetle, çağdaş dünyada olduğu gibi ülkemizde de etkin bir şekilde mücadele edilmektedir. Ülkemizde kadına yönelik şiddete sıfır tolerans ilkesi ile çalışmalar çok geniş bir yelpazede kamu, sivil ve tüm tarafların kapsamlı iş birliği ve ortak çabalarıyla yürütülmektedir. Özellikle İçişleri Bakanlığımız tarafından şiddete maruz kalan kadınlarımızın güvenlik güçlerine kolayca ulaşabilmesi ve hızlı bir şekilde kendilerine yardım edilebilmesi amacıyla Kadın Destek Uygulaması (KADES), kadına karşı şiddetle mücadelede önemli bir yer tutmaktadır. Devletimiz tarafından mağdurların yararlanabileceği pek çok hizmet modeli sunulmuştur. 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’nün dünyada ve ülkemizde kadına yönelik şiddetin önlenmesi, kadın haklarının korunması ve geliştirilmesine katkı sağlayacak çalışmalara vesile olmasını temenni ediyorum. Tüm kadınlarımızın mutlu, sağlıklı ve sevgi dolu bir dünyada hiçbir şiddete maruz kalmadan yaşamalarını diliyorum” dedi.