• Reklam
  • Reklam
Reklam

İrem Nur bebeğin kampanyası tamamlandı (VİDEO-HABER)

İrem Nur bebeğin kampanyası tamamlandı (VİDEO-HABER)

Editor: Turgutlu Manşet
09 Kasım 2022 - 17:17 - Güncelleme: 09 Kasım 2022 - 17:27

Manisa’nın Turgutlu ilçesinde 2021 yılının nisan ayında SMA Tip 1 teşhisi konulan ve tedavi sürecinin başlaması ile birlikte Manisa Valiliğinden alınan izinlerle adına bağış kampanyası başlatılan İrem Nur Çakto’nun kampanyası tamamlandı.
Turgutlu ilçesinde Ümit ve Ceylan Çakto çiftinin 2 yaşındaki kızları İrem Nur Çakto’nun bağış kampanyasının tamamlanması ilçede büyük bir sevinç ile karşılandı.
2021 yılı Haziran ayında Valilik izinlerinin alınmasıyla birlikte İrem Nur bebek için adeta tek yürek olan Manisa’nın Turgutlu ilçesinde dün Salı günü akşamı alınan haber ile adeta büyük bir coşku yaşandı. Yaklaşık 1, yıldır sürdürülen mücadelenin sonunda tedavi için gereken olan 34 milyon TL’nin toplanması sonucunda İrem Nur ve ailesinin önümüzdeki günlerde tedavi uygulaması için Dubai’ye gideceği öğrenildi.
Baba Ümit ve anne Ceylan Çakto kampanyanın tamamlanmasının sevincini Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın ile paylaştı.
Bugün öğlen saatlerinde başkan Akın ile bir araya gelen aile başkana katkıları için teşekkür ederken, başkan Çetin Akın’da bu mutluluğu tüm hayırseverlerle paylaştıklarını söyledi.
Akın açıklamasında; “Sizlerin desteğiyle kampanyası tamamlanan İrem Nur bebeğimiz tedavisine kavuşmaya gidiyor. İnanmanın, başarmanın, mücadele etmenin ve birlik olmanın ne demek olduğunu hep beraber gördük. İrem Nur'un hayata tutunması için umut olan, destek sunan herkese teşekkür ederim. Senin elini hiç bırakmayacağız boncuk gözlü kızım.” Şeklinde konuştu.
Öte yandan bu büyük sevinci sosyal medya hesabından paylaşan anne Ceylan Çakto duygulu anlar yaşadı.
Ceylan Çakto gazetecilere yaptığı açıklamada çok mutlu olduğunu ve destek veren tüm vatandaşlara teşekkür ettiğini söyledi. Çakto açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “Yaklaşık bir buçuk yıllık bir mücadeleyi kazandık. Uzun bir aradan sonra kendimi anne gibi hissediyorum. Haziran 2021’de başlayan mücadelemizde bu süre içerisinde 34 milyon TL gibi çok ciddi bir parayı topladık, Turgutlu’da Türkiye’de ve yurt dışından destek veren herkesten Allah razı olsun. Önümüzdeki günlerde önce İstanbul’a gerekli tetkikler yapıldıktan sonra da tedavi uygulanması için Dubai’ye gideceğiz. Gerçekten anlatması çok zor çok mutluyum.”
İrem Nur bebeğin kampanyasına Seda Sayan, İrem Derici, İlyas Yalçıntaş, Ceza ve birçok sanatçı, iş adamı ve vatandaşlar destek vermişti.