• Reklam
  • Reklam
Reklam

İLK KEZ TİYATRO İZLEDİLER

İLK KEZ TİYATRO İZLEDİLER

İLK KEZ TİYATRO İZLEDİLER
Editor: Turgutlu Manşet
21 Ekim 2019 - 18:20

Turgutlu’nun merkeze 30 km uzaklıktaki kırsal mahallesi Ören’den gelen ve ilk kez tiyatro izleyen çocukların heyecanına belediye başkanı Çetin Akın'da ortak oldu.
Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın, Turgutlu Belediyesi Kültür Sanat Faaliyetleri kapsamında Bosch Çevre Çocuk Tiyatrosu sponsorluğunda Sadri Alışık Tiyatro Ekibinin sahnelediği “La Fonten Orman Mahkemesinde” isimli oyunu çocuklarla beraber izledi.
Turgutlu Belediyesinin girişimleriyle Bosch Çevre Çocuk Tiyatrosu sponsorluğunda Sadri Alışık Tiyatro Ekibi oyuncularının rol aldığı La Fonten Orman Mahkemesinde isimli tiyatro oyunu Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odası Konferans salonunda sahnelendi. Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın oyunu çocuklarla beraber izledi. Bu oyunun Turgutlu’nun merkeze en uzak mahallelerinden biri olan Ören Mahallesinden özel konukları vardı. Ören Mahallesi İlköğretim okulu öğrencisi 25 çocuk Turgutlu Belediyesinin özel davetlisi olarak oyunu izledi. Daha önce hiç tiyatro oyunu izlemeyen çocukların öğretmeni Perihan Yüksel Turgutlu Belediyesine ulaşarak çocukların tiyatroya gitme isteğini iletti. Başkan Akın, çocuklara otobüs göndererek minik öğrencileri tiyatronun sahneleneceği TUTSO’ya getirdi. Hayatında ilk kez tiyatro izleyen çocukların ise mutluluğu gözlerinden okundu.
Oyun sonrası oyuncularla beraber sahneye çıkan Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın: “Böylesine önemli mesajlar veren, minik öğrencilerimizin çevreye duyarlı bireyler haline gelmesi için bir oyun ortaya koyan hem sponsor Bosch Çevre Çocuk Tiyatrosuna hem de oyunda rol alan Sadri Alışık Tiyatro Ekibine çok teşekkür ediyorum. Çocuklar bizim geleceğimiz. Biz onlara daha iyi bir gelecek, daha temiz ve daha yeşil bir Turgutlu bırakmak için çalışıyoruz. Hem de onların sosyal hayatını renkledirmek için bu tarz etkinlikleri Turgutlu’muza getiriyoruz. Çocuklarımız için böyle etkinlikler artarak devam edecek.” şeklinde konuştu.
Geçtiğimiz Cumartesi ve Pazar günleri saat 12.00 ve 14.00 olmak üzere 4 kez sahnelenen oyunu Turgutlulu yaklaşık 1000 çocuk izledi.