• Reklam
  • Reklam
Reklam

İL UMUMİ HIFZISSIHHA KURULU'NDAN YENİ ÖNLEMLER

İL UMUMİ HIFZISSIHHA KURULU'NDAN YENİ ÖNLEMLER

İL UMUMİ HIFZISSIHHA KURULU'NDAN YENİ ÖNLEMLER
Editor: Turgutlu Manşet
27 Kasım 2020 - 15:06 - Güncelleme: 27 Kasım 2020 - 16:50

Vali Karadeniz Başkanlığında Covid-19 Tedbirleri Görüşüldü
Son günlerde ülke genelinde olduğu gibi ilimizde de Covid-19 vaka sayılarında artış yaşanması sebebiyle mevcut durum değerlendirmesi ve vaka sayılarını düşürebilmek amacıyla yapılacak çalışmalar hakkında Vali Yaşar Karadeniz başkanlığında video konferans yöntemiyle toplantı gerçekleştirildi.
Vali Yaşar Karadeniz başkanlığında video konferans yöntemiyle gerçekleştirilen toplantıya Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Vali Yardımcısı H. Volkan Köksal, 17 ilçe Kaymakamı, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Selçuk Yıldırım, İl Emniyet Müdürü Ömer Uslusoy, 17 ilçe Belediye Başkanı, İl Sağlık Müdürü Necip Yemenici, Halk Sağlığı Daire Başkanı Dr. Levent Dinçer ve 17 ilçe Sağlık Müdürü katıldı. 
Toplantıda Covid-19 vaka sayılarında önemli artışlar yaşandığına dikkat çeken Vali Karadeniz, buna paralel olarak ağır hasta sayısı ve hayatını kaybeden vatandaşlarımızın sayısında da artış olduğuna vurgu yaptı. 
Vali Karadeniz, vaka sayılarının düşürülebilmesi için herkese önemli görevler düştüğünü belirterek “Covid-19 salgınıyla mücadelemiz devam ediyor. Salgınla mücadelede hepimize önemli görevler düşüyor. Covid-19 salgını kapsamında alınan tüm tedbir ve yasaklara uyulması, maske, sosyal mesafe ve hijyen kurallarına dikkat edilmesi salgının yayılmasının önlenmesinde önemli rol oynamaktadır. Hepimiz üzerimize düşen sorumlulukları yerine getirmeli, tedbir ve kısıtlamalara uyarak salgının yayılmasının önüne geçmeliyiz” şeklinde konuştu.
Toplantıda Covid-19 salgını kapsamında mevcut durum değerlendirilmesi yapılarak alınması gereken ilave tedbir ve kısıtlamalara ilişkin konular görüşüldü.

İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulunun Covid-19 Tedbirlerine İlişkin 27.11.2020 Tarihli ve 2020/133 Sayılı Kararı
Koranavirüs (Covid-19) salgınının toplum sağlığı ve kamu düzeni açısından oluşturduğu riski yönetme, sosyal izolasyonu temin, fiziki mesafeyi koruma ve hastalığın yayılım hızını kontrol altında tutma amacıyla Sağlık Bakanlığı ve Koronavirüs Bilim Kurulunun önerileri, Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatları doğrultusunda birçok tedbir kararı alınarak ilimizde de uygulamaya geçirilmiştir.
Bilindiği üzere Covid¬19 salgını tüm ülkelerde etkisini göstermeye devam etmekte ve vaka sayılarında ciddi artışlar yaşanmaktadır. Bu nedenle en çok bulaş kaynağı olan pazar yerleri için evvelce alınan kararlara ilave olarak:
1- Şehzadeler ve Yunusemre İlçelerimizde Alaybey ve Karaköy pazarlarında pazarcı sayısının %50 azaltılarak, pazarcıların pazardan pazara sıra ile tezgah açmalarına izin verilmesine,
2- Ateş, öksürük, burun akıntısı, nefes darlığı olan pazarcıların da pazar yerine girişine izin verilmemesine, ateşi 38°nin üzerinde olanların sağlık kuruluşlarına yönlendirilmesine,
karar verilmiştir.
Yukarıda yazılı kararlara uymayanlar hakkında Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 282. Maddesi gereğince idari para cezası verilmesi başta olmak üzere aykırılığın durumuna göre kanunun ilgili maddeleri gereğince işlem yapılacak, konusu suç teşkil eden davranışlara ilişkin Türk Ceza Kanunun 195. Maddesi kapsamında suç duyurusunda bulunulacaktır.