• Reklam
  • Reklam
Reklam

İHTİYAÇ SAHİBİ VATANDAŞLARA YATAN PARALARI ÇEKEN SYDV STAJYERİ TUTUKLANDI

İHTİYAÇ SAHİBİ VATANDAŞLARA YATAN PARALARI ÇEKEN SYDV STAJYERİ TUTUKLANDI

İHTİYAÇ SAHİBİ VATANDAŞLARA YATAN PARALARI ÇEKEN SYDV STAJYERİ TUTUKLANDI
Editor: Turgutlu Manşet
08 Şubat 2020 - 22:31

Turgutlu Sosyal Yardımlaşma Vakfın da daha önceden satajyer olarak çalışan G.H. (23) nin ihtiyaç sahibi vatandaşların sosyal destek kartlarından para çekmesinin anlaşılması üzerine başlatılan soruşturma da bir kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi. 
Konu hakkında Turgutlu Kaymakamlığından yapılan Basın Açıklamasında şu ifadelere yer verildi; “Turgutlu Sosyal Yardımlaşma Vakfı tarafından ihtiyaç sahiplerine yapılan yardımlardan bazılarının başkaca kişi veya kişiler tarafından bankadan çekildiği bilgisine ulaşılmış, yapılan araştırmalar neticesinde, daha önceki yıllarda Turgutlu SYD Vakfı Müdürlüğü'nde stajyer öğrencilik yapmış bir  şüpheli tarafından anlaşmalı bankaya ait sosyal destek kartlarından çekilmiş olduğu polis tarafından tespit edilmiştir. Olay Cumhuriyet Savcılığına intikal ettirilmiş olup bu kapsamda şüpheli (kamu personeli olmayan) şahıs tutuklanmış durumdadır. Adli merciilerce yürütülen soruşturma devam etmektedir. 
Konu, mağdur olan bir vatandaşın İlçe Kaymakamına gelerek kendisine çıkan paranın başkalarınca çekildiğini beyan etmesi üzerine, İlçe Kaymakamının konuyu, Vakıf Müdürlüğü'nden temin ettiği bilgi-belgelerle vatandaşı polis karakoluna göndermesi sonrasında, polis tarafından yapılan titiz araştırma sonucu banka güvenlik kameralarının incelenmesi suretiyle ortaya çıkarılmıştır.
Şu ana kadar Kaymakamlığımız tarafından bu hususta mağdur olduğu tespit edilen üç vatandaşımıza gerekli yardımların yapılması ve benzeri usülsüzlüklerin önlenmesi noktasında gerekli idari tedbirler alınmaktadır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur. Turgutlu Kaymakamlığı.”