• Reklam
  • Reklam
Reklam

HEMŞEHRİ DERNEKLERİ'NDEN BARIŞ PINARI HAREKATINA DESTEK

HEMŞEHRİ DERNEKLERİ'NDEN BARIŞ PINARI HAREKATINA DESTEK

HEMŞEHRİ DERNEKLERİ'NDEN BARIŞ PINARI HAREKATINA DESTEK
Editor: Turgutlu Manşet
17 Ekim 2019 - 12:40

Turgutlu Hemşehri Dernekleri Platformu: "Türk Silahlı Kuvvetlerimizin başlattığı Barış Pınarı Harekâtımız ülkemiz, devletimiz, milletimiz ve çevre ülkeler için hayırlara vesile olsun, operasyonun başta bölge halkları olmak üzere, coğrafyamıza bir an önce barış getirmesini temenni ediyoruz."
Suriye'nin kuzeydoğusunda terör örgütü PKK/YPG unsurlarına yönelik terör koridoru oluşturulmasını engellemek için başlatılan Barış Pınarı Harekatına, Turgutlu Hemşehri Dernekleri Platformundan da destek geldi.
Turgutlu Belediyesi karşısında bulunan meydan da yapılan açıklama öncesi istiklal marşı okundu. Kur-an'ı Kerim okunmasının ardından yapılan açıklamayı Turgutlu Hemşehri Dernekleri Platformu adına Turgutlu Karadenizliler Dernek Başkanı İbrahim Uzun okudu. 
Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; "Türkiye, bulunduğu coğrafyanın çetin şartları dolayısıyla, toprak bütünlüğünü ve sınır güvenliğini ön planda tutarak, bölgesinde bir barış üssü olma hedefiyle hareket etmektedir. Bugün, bölgenin dışında yer alan ülkelerin, bölgenin kaderi üzerinde etkili olma hevesleri neticesinde masum insanların zarar gördüğü bir savaş ve kaos ortamına tanıklık ediyoruz. Bölge, barıştan her geçen gün uzaklaştırılmaya yönelik uygulamalara maruz bırakılırken, Ortadoğu'da sağduyunun temsilcisi olan Türkiye'nin, bu duruma kayıtsız kalması düşünülemez. Bölgenin, bir an önce huzur ve güven ortamına kavuşması gerekmektedir. Bu kapsamda, Fırat Kalkanı Operasyonu ile başlayan ve Zeytin Dalı Harekâtı ile devam eden, bölgeye barış ve huzur getirmeye yönelik operasyonlar, devletimizin gördüğü lüzum üzerine, Fırat'ın doğusuna yönelik olarak devam edecektir.
TURGUTLU HEMŞEHRİ DERNEKLERİ olarak, devletimizin hamlelerini desteklediğimizi kamuoyuna duyururuz. Bu vesileyle, Barış Pınarı Harekatı’nda kahraman Türk ordusuna Başarılar diliyor, Daha öncekilerde olduğu gibi zaferle taçlanacağından hiç şüphemiz olmayan kahraman ordumuzun harekâtı Suriye hududumuzu ve sınırlarımız boyunca uzanan toprakları terör unsurlarından temizleyerek güvenli bir koridor oluşturmak üzere Türk Silahlı Kuvvetlerimizin başlattığı Barış Pınarı Harekâtımız ülkemiz, devletimiz, milletimiz ve çevre ülkeler için hayırlara vesile olsun, operasyonun başta bölge halkları olmak üzere, coğrafyamıza bir an önce barış getirmesini temenni ediyoruz."