• Reklam
  • Reklam
Reklam

HEDEF 15 MİLYON METREKÜP İÇME SUYU

MASKİ genel müdürlüğü, DSİ ile ortak bir toplantı gerçekleştirerek, Manisa’nın içme suyu geleceğini masaya yatırdı.

HEDEF 15 MİLYON METREKÜP İÇME SUYU

MASKİ genel müdürlüğü, DSİ ile ortak bir toplantı gerçekleştirerek, Manisa’nın içme suyu geleceğini masaya yatırdı.

 HEDEF 15 MİLYON METREKÜP İÇME SUYU
Editor: Turgutlu Manşet
08 Temmuz 2019 - 14:33

MASKİ genel müdürlüğü, DSİ ile ortak bir toplantı gerçekleştirerek, Manisa’nın içme suyu geleceğini masaya yatırdı. Toplantıda, Çıkrıkçı ve Gürdük barajlarından su teminine yönelik, alternatif hat güzergahları ve imar planlamaları hakkında fikir alışverişinde bulunuldu.
Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, Manisa’nın gün geçtikçe azalan içme suyu kapasitesini arttırmak amacıyla girişimlerini sürdürüyor. Bu konuda yoğun bir mesai yürüten MASKİ, suyun geleceği konusunda daha aydınlık bir tablo ortaya koyabilmek adına çalışmalarına hız kazandırarak Devlet Su İşleri (DSİ) ile bir araya geldi. MASKİ’de gerçekleştirilen toplantıya MASKİ Genel Müdürü Şehnaz Başaran, Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Vekili Burak Aslay, DSİ 2. Bölge Müdürü Ali Fuat Eker ve teknik ekibi ile MASKİ Genel Müdür Yardımcısı Erman Aydınyer ve İçme Suyu Daire Başkanı Bircan Kaynak katıldı. Görüşmede, Akhisar Gürdük Barajı ile Turgutlu Çıkrıkçı Barajından Manisa’ya ilave içme suyu sağlanmasına yönelik istişarelerde bulunuldu. İsale hatlarının geçeceği alternatif güzergahlara ilişkin imar planlamaları hakkında detaylı yol haritaları incelenerek, teknik değerlendirmeler yapıldı.
Daha aydınlık yarınlar için somut adımlar atılıyor
Manisa’daki su kaynaklarının geleceği için bugünden önlemler alınması gerekliliğini vurgulayan MASKİ Genel Müdürü Şehnaz Başaran, toplantının detaylarıyla ilgili şu bilgileri paylaştı: “Gelecek nesillerin su konusunda çok daha büyük sıkıntılar çekmesini önlemek için üzerimize düşen sorumluluğun bilincindeyiz. Bu amaçla DSİ ile ortak yürüttüğümüz projelerimiz ve çalışmalarımız mevcut. Şuan inşa edilmekte olan Gürdük Barajı’ndan yılda 6 milyon metreküp, proje ihalesi yapılan Çıkrıkçı’dan ise yılda 9 milyon metreküp civarında içme ve kullanma suyu temini hedefliyoruz. Ayrıca Çıkrıkçı’dan sadece merkezi değil, diğer ilçelerimizi de ihtiyaçları doğrultusunda faydalandırmayı planlıyoruz. Elbette ki bu bir süreç ve tüm bunların bir anda gerçekleşebilmesi olanaksız. Ancak su konusunda daha aydınlık yarınlar inşa etmek için işbirliği içerisinde somut adımlar atmaya devam edeceğiz”.