• Reklam
  • Reklam
Reklam

Hami Özer: “Turgutlu OSB birçok OSB’den kıymetli”

Hami Özer: “Turgutlu OSB birçok OSB’den kıymetli”

Hami Özer: “Turgutlu OSB birçok OSB’den kıymetli”
Editor: Turgutlu Manşet
17 Ocak 2023 - 16:21

Manisa’nın Turgutlu İlçesinde faaliyetlerini sürdüren Turgutlu Organize Sanayi Bölgesi (Turgutlu OSB) 2023 yılı bütçesini 1 milyar 600 milyon olarak belirledi.
Turgutlu OSB Yönetim Kurulu Başkanı Hami Özer, ilçedeki gazetecilerle bir araya geldiği toplantıda, OSB hakkında bilgiler verdi. Hedeflerini ve çalışmalarını açıklayan Hami Özer, Turgutlu OSB’ye gölet ve enerji santrali kurmayı hedeflediklerini bildirdi.
Turgutlu OSB’nin büyümesine yönelik olarak çalışmalar yaptıklarını belirten Hami Özer, mevcut alanların yanı sıra, altyapı projeleri hazırlanan yeni alanların kazandırılmaya hazır olduğunu belirtti.
Turgutlu OSB Birçok OSB’den Kıymetli
Özer, “Alternatif parseller oluşturmaya çalışıyoruz. 300 hektarlık yani 3 bin dönümlük bir genişleme alanımız daha var ve İzmir il sınırına kadar dayanıyor. Bu alanlarla Turgutlu’da çok büyük bir organize sanayi bölgesi oluşturmayı hedeflemekteyiz. Turgutlu OSB hepinizin malumu coğrafi konumu birçok OSB’den kıymetli. Otobana 3 km, tarımsal alanların neredeyse dibinde, İzmir, havalimanı, liman hemen 30 dk. mesafede” dedi.
Çok Sayıda Yatırım Yapmak İsteyen Firma Var
Turgutlu OSB’ye çok ciddi bir şekilde talep aldıklarını belirten başkan Özer “Şuanda bölgemize 180’e yakın yatırım yapmak isteyen sanayi kuruluşu var. Tabi herkese de evet deme şansımız yok. Biz yönetime ilk geldiğimizde yaptığımız işlerden bir tanesi tahsis kriterlerinin oluşturmasıydı. Her önümüze gelen işletmeye ya da işletmeciye gelin size burada yer veririz diyemiyoruz. Bu sistematik bir şekilde inceleniyor” dedi.
Gölet ve Enerji Santrali Hayalimiz Var
Turgutlu OSB’nin şuanda en büyük problemlerinden bir tanesinin su kaynağı olduğunu belirten Özer, “Bir hayalimiz var. Genişleme alanına çok büyük bir gölet yapmayı ve üzerine de enerji santrali yapmayı düşünüyoruz. Bölgeye katma değer sağlaması için. Hep birlikte yaşayacağız, Turgutlu OSB Egenin parlayan bir yıldızı haline gelecek. Hem yeşil OSB, hem de içerisinde çalışan sanayi sektörleri bakımında çok kıymetli olacak. Turgutlu’muzda buna bağlı olarak büyüyecek” dedi.
Doğru Zamanda Doğru İşler Yapacağız
Turgutlu OSB’deki eksiklikleri planlı bir şekilde tamamlamaya devam ettiklerini belirten OSB başkanı Özer, “2 yıl içerisinde OSB’de sosyal donatı alanlarımızı da inşa etmiş olacağız. Bölgemizde banka şubeleri, itfaiye istasyonu, sağlık kuruluşu ve meslek lisesi yapacağız. Bunları doğru zamanda planlayıp, doğru bir şekilde inşa edebilmemiz gerekiyor. Bölgenin bu tür yatırımlara çok ciddi ihtiyacı var. Bir ambulansımız yok. Turgutlu Belediyesi ambulans istasyonu için yer gösterdi ve bunu yapacağız” dedi.
Turgutlu OSB Bütçesi 1 Milyar 600 milyon lira
Başkan Özer, Turgutlu OSB’de şuan da üretim yapan 81 işletme ve yaklaşık 8 bin çalışan olduğunu belirtirken, 12 tane fabrika inşaatının tamamlanmak üzere olduğunu söyledi.
Özer ayrıca, 2023 yılı bütçelerinin ise 1 milyar 600 milyon lira olduğunu söyledi.