• Reklam
  • Reklam
Reklam

HACI BEKTAŞ VELİ TURGUTLU’DA ANILDI

HACI BEKTAŞ VELİ TURGUTLU’DA ANILDI

HACI BEKTAŞ VELİ TURGUTLU’DA ANILDI
Editor: Turgutlu Manşet
26 Ağustos 2021 - 17:14

Turgutlu Kaymakamlığı, Turgutlu İlçe Müftülüğü ve Turgutlu Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanlığı işbirliğiyle Çepnibektaş Mahallesinde düzenlenen “Hacı Bektaş Veli Vefatının 750. Yıl Dönümü Anma Etkinliği yapıldı.
Kaymakam Ali YILMAZ ve eşi Esra ELİGÜZELOĞLU YILMAZ, "Bir Velinin Vârisiyiz, Mirasımız Aşktır Bizim" ile “Bir Olalım, İri Olalım, Diri Olalım” temasıyla Turgutlu Kaymakamlığı himayesinde, Turgutlu İlçe Müftülüğü ve Turgutlu Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanlığı işbirliğiyle ilçemiz Çepnibektaş Mahallesinde düzenlenen “Hacı Bektaş Veli Vefatının 750. Yıl Dönümü Anma Etkinliğine katıldı.
Ülkemizin önerisi ve üye diğer ülkelerin de destekleriyle 2019 yılında UNESCO 40. Genel Konferansında alınan kararla, Hacı Bektaş Veli’nin vefatının 750. Yıl Dönümü, Yunus Emre’nin vefatının 700. Yıl Dönümü ve Ahi Evran’ın doğumunun 850. Yıl Dönümü de UNESCO Anma ve Kutlama Yıl Dönümleri Programına alındı.
Cumhurbaşkanlığımız tarafından yayınlanan genelgeyle de 2021 yılı Hacı Bektaş Veli’nin çeşitli programlarla anılması talimatlandırılmıştır.
Anma etkinliğine Kaymakam YILMAZ’ın yanı sıra Belediye Başkanı Çetin AKIN ve Başkan Yardımcıları Evren ERBAŞ SER ile Ahmet DAŞKAN, İlçe Jandarma Komutanı J. Bnb Halim KARAER ve eşi Özden KARAER, Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Kültür ve Yardımlaşma Vakfı Turgutlu Temsilcisi Hüsamettin SAĞLIK ve üyeleri, Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Turgutlu İrtibat Büro Sorumlusu Ahmet İLTER ve üyeleri, şehit aileleri, gazi ve gazi aileleri, daire amirleri, muhtarlar, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluş temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.
Etkinlikte, Kerbela Şehitleri ve tüm Şehitlerimiz rahmet ve minnetle yad edildi, şehitlerimiz ile ülkemizin son dönemde yaşadığı doğal afetler sebebiyle hayatını kaybeden vatandaşlarımızın ruhlarına ithafen Kuran-ı Kerim okundu, dualar edildi. Program, Hacı Bektaş Veli’nin hayat felsefesi ve öğretileri okunarak devam edildi. Daha sonra Muharrem Ayı dolayısıyla davetlilere aşure ikram edildi.
“Hacı Bektaş Veli, 750 yıl öncesinden günümüze ışık tutuyor”
İlçemiz Çepnibektaş Mahallesinde gerçekleştirilen anma etkinliğinde konuşma yapan Kaymakam YILMAZ, “Hacı Bektaş Veli 13. yüzyıla damgasını vuran ve kendinden sonraki kuşağa da düşünceleriyle etkisini hissettiren önemli bir isim olarak karşımıza çıkmaktadır. Gerek düşünce dünyası gerekse inanç dünyasında önemli bir yere sahiptir. Hacı Bektaş Veli’nin öğretileri yüzyıllardan beri insanlığa ışık tutmakta olup, hoşgörü çerçevesinde herkesi eşit gören ve herkese saygı ile davranılmasını öğütleyen öğretinin bütün değerlerini incelediğimizde ise bu öğretinin evrensel bir yönü olduğunu da görürüz. Bu öğretide kadın erkek eşit olarak görülmüş, düşmanın bile insan olduğunun unutulmaması istenmiş, hiçbir milletin ve insanın ayıplanmamasının gerektiği ifade edilmiştir.  Peygamber efendimizin sevgili torunu Hz. Hüseyin (A.S) olmak üzere Kerbelâ'dan bugüne kadar, hakikat, hürriyet, izzet ve mukaddesat uğruna canını feda eden bütün şehitlerimizi ve Hacı Bektaş Veli’yi bir kez daha saygı ve rahmetle anarken etkinliklerin gerçekleşmesinde emeği geçen, katkısı olan Turgutlu Kaymakamlığı, İlçe Müftülüğü, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na, Turgutlu Belediyesi’ne ve Çepnibektaş Mahalle Muhtarlığına herkese teşekkür ediyorum” dedi.