• Reklam
  • Reklam
Reklam

GENÇ GAZETECİ'NİN ORGANLARI 6 HASTAYA UMUT OLDU

GENÇ GAZETECİ'NİN ORGANLARI 6 HASTAYA UMUT OLDU

GENÇ GAZETECİ'NİN ORGANLARI 6 HASTAYA UMUT OLDU
Editor: Turgutlu Manşet
18 Şubat 2020 - 13:32

Salihli'de, geçirdiği trafik kazasından 3 gün sonra beyin ölümü gerçekleşen gazeteci Hakan Tankaya’nın (46) organları, 6 hastaya umut oldu.
Elde edilen bilgiye göre, Manisa’nın Salihli ilçesinde 14 Şubat’ta geçirdiği trafik kazası sonrası yaralanan ve tedavi gördüğü Turgutlu Devlet Hastanesinde beyin ölümü gerçekleşen gazeteci Hakan Tankaya’nın (46) organları ailesi tarafından bağışlandı.
Bunun üzerine operasyona alınan Tankaya’nın, karaciğeri, iki böbreği ve korneaları nakil bekleyen hastalara ulaştırılmak üzere yola çıktı.
Organ Bağışlanan Hakan Tankaya'nın ağabeyi Osman Gökhan Tankaya yaptığı açıklamada: "Kaza haberini aldığımız günden bu yana kardeşimin yanındaydık, malum kaza oluyor, sonrasında Turgutlu Devlet Hastanesinde bir kaç gündür yoğun bakımdaydı, Pazartesi günü sabah saatlerinde vefat ediyor kardeşim. Kendisi sevilen bir gazeteciydi, özellikle bu Türkiye'de ilk kez gerçekleşen yüz nakli olayında çaba sarf etmişti, yüz nakli ile ilgili yaptığı haber dolayısıyla ödül de almıştı. Tam bir organ savaşçısıydı. Bu konuda çok hassastı ve gazetecilik mesleği dolayısıyla bu konuya çok eğiliyordu. Bizler Tankaya ailesi olarak hep birlikte organlarının bağışlanması kararını ortak şekilde verdik. Hakanında bunu isteyeceğini düşünerek aldık bu kararı. Kardeşimi kaybettik ama Hakan'ın organlarıyla bir çok kardeşimiz belki de hayata tutunacak bu düşünceyle organ bağışında bulunduk." Dedi.