• Reklam
  • Reklam
Reklam

FIRINCILARDAN ŞAHİN EK'E DESTEK

FIRINCILARDAN ŞAHİN EK'E DESTEK

FIRINCILARDAN ŞAHİN EK'E DESTEK
Editor: Turgutlu Manşet
05 Ekim 2019 - 17:45

Oda üyeleri adına açıklamada bulunan Serdar Yiğitcan, Turgutlu Tarım ve Orman Müdürlüğünde 2 yıldır görev yapmakta olan Gıda Mühendisi Uğur Ağca yüzünden mesleklerini bırakma noktasına geldiklerini söyledi.
Turgutlu'da İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü görevlilerini, denetim sırasında darp ettiği iddia edilen ve hakkında açıklama yapılan Turgutlu Fırıncılar Odası Başkanı Şahin Ek'e, oda üyelerinden destek açıklaması yapıldı.
Turgutlu Fırıncılar Odası toplantı salonundan toplanan üyeler, Başkan Şahin Ek hakkında ortaya atılan darp iddialarının gerçeği yansıtmadığını dile getirerek, Şahin Ek'in her zaman yanında olduklarını belirttiler.
Oda üyeleri adına açıklamada bulunan Serdar Yiğitcan, Turgutlu Tarım ve Orman Müdürlüğünde 2 yıldır görev yapmakta olan Gıda Mühendisi Uğur Ağca yüzünden mesleklerini bırakma noktasına geldiklerini söyledi.
Gıda Mühendisi Ağca'nın tavırları nedeniyle daha öncede farklı fırın ve işletmelerde tartışmalar yaşandığına dikkat çeken Yiğitcan, Turgutlu Fırıncılar Odası Başkanı Şahin Ek ile Tarım ve Orman Müdürlüğü ilçe müdürü Musa Çallı'nın araya girmesi ile konuların kapatıldığını ifade etti.
Yiğitcan, açıklamasında şunları söyledi:
"Buradan bizler bu memur arkadaşa soruyoruz, günde 15 bin köy ekmeği adı altında şehir dışarısından gelen, nerede ve ne şartlarda üretildiği belli olmayan açık şekilde sokakta, pazar yerlerinde satılan ekmekler hakkında bir tane dahi yapmış olduğu işlem var mıdır?
Sayın Kaymakamımız sizden isteğimiz şehir dışarısından kayıt dışı hangi şartlarda üretildiği belli olmayan ekmekler ve haksız rekabet hakkında bir an önce kurumların görevlerini yapmalarını istiyoruz. Denetlemeden çekincemiz yok ancak bu denetimler şahsileştiriliyor. 
Fırıncılar Odası Başkanımız Şahin Ek, ilçemizde ve bölgemizde, hatta ülkemizde fırıncılık sektörünün daha ileriye gidebilmesi  için çalışmalar yapan ilçemize kaliteyi, hijyeni, yenilikleri ve çoğu şehirlerde olmayan ürün çeşitlerinin şehrimizde üretilmesinde öncü olmuştur. 2002 yılından bugüne kadar Manisa’nın tek Fırıncılar Odasının Başkanlığını başarıyla yapmaktadır, işini ve mesleğini ne kadar  çok sevdiğini ilçemize kazandırmış olduğu işletmeler ile ispatlamış başarılı iş insanıdır.
Dün talihsiz bir açıklama yapan, Türk Tarım-Orman-Sen Başkanı bu saldırı memura değil Türkiye Cumhuriyetinedir sözünü asla kabul etmiyoruz!
Buradan o sendika başkanına sesleniyoruz,  saldırıyı, baskıyı, hakareti sizin sendika üyeniz yapmıştır. Başta sendika başkanı ve herkes çok iyi bilmelidir ki, Türkiye Cumhuriyeti’ne kimse saldırı düzenleyemez. Bu talihsiz sözlerinizden dolayı sizleri kınıyoruz. Bizim devlete olan hassasiyetimizi kimse sorgulayamaz. Denetlemelere kapımız sonuna kadar açıktır. Devlet memuruna uygun davranışlar karşısında zaten bizde normal davranışlar sergiliyoruz. Ancak bizlere işletmelerimizde hakaret etmek kimsenin haddine değildir."