• Reklam
  • Reklam
Reklam

Fay Üzerindeki Fen Lisesi Tartışma Sebebi Oldu

Manisa’nın Turgutlu İlçesinde bulunan Halil Kale Fen Lisesi’nde yaşanan sorunlar, Turgutlu Belediye Meclisinde gündeme geldi.

Fay Üzerindeki Fen Lisesi Tartışma Sebebi Oldu

Manisa’nın Turgutlu İlçesinde bulunan Halil Kale Fen Lisesi’nde yaşanan sorunlar, Turgutlu Belediye Meclisinde gündeme geldi.

Fay Üzerindeki Fen Lisesi Tartışma Sebebi Oldu
Editor: Turgutlu Manşet
07 Şubat 2024 - 15:17 - Güncelleme: 07 Şubat 2024 - 15:28

Manisa’nın Turgutlu İlçesinde bulunan Halil Kale Fen Lisesi’nde yaşanan sorunlar, Turgutlu Belediye Meclisinde gündeme geldi.
Türkiye genelinde yakaladığı başarılarla kendinden söz ettiren Halil Kale Fen Lisesi’nin yaşadığı sorunları, Turgutlu Belediyesi CHP Meclis Üyesi Fehmi Gülen, meclis toplantısında dile getirdi.
Turgutlu Belediye Meclisi Şubat ayı toplantısında CHP Meclis Üyesi Fehmi Gülen; Halil Kale Fen Lisesi’nin yeni yurt yerinin fay hattına yakın olduğu gerekçesiyle ayrılan bütçenin Saruhanlı İmam Hatip Lisesine verildiğini belirtti.
Fehmi Gülen;”Biz bir eğitimci olduğumuz için bize gelen bir konu var. Bizim Turgutlu’da güzide bir okulumuz var Halil Kale Fen Lisesi, benim çocuğumun da mezun olduğu, Türkiye 1’incisi olan bir okulumuz. Bu okulun bahçesinde bulunan öğrenci yurtlarından birisi depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle yıkıldı. Bunun yerine yeni bir yurt yapılması kararı çıktı ama ne yazık ki yeni yurt yapılması için ayrılan ödenek ise, yurt yeri fay hattına yakın olduğu gerekçesiyle, Saruhanlı İmam Hatip Lisesine yapılması karar verilmiş. Madem burası fay hattıydı zamanında neden buraya bu okulu yaptınız. Şimdi yurdu yapmıyorsunuz okul ne olacak burada okul var, okulu da kaldırın oradan, diğer yurdu da kaldırın. Gidin o okuldaki öğrencilerin durumunu görün, çok zor durumdalar’ ifadelerine yer verdi.
Fehmi Gülen’in konuşmasının ardından söz alan MHP’li meclis üyesi Semih Adıgüzel;” Halil Kale Fen Lisesi, benim de çocuğumun okuduğu bir okul. Ben de okul aile birliğindeyim. Fen Lisesi’nde şuan 400’e yakın öğrencimiz eğitim alıyor, okulda maalesef bir yurt sorunu var. Yurt odaları 6 kişiden 10 kişiye çıkarıldı. Koridorlarda sıralar bulunuyor. Bu sorunların ben de farkındayım. İki tane yurt binasından biri maalesef yıkıldı. Yeni bina yapılması için de çeşitli çalışmalar yapılmış, fakat fay hattının üzerinde olduğundan dolayı da burayla ilgili çalışmalar istenilen hızda devam etmiyor. Okulun büyük bir eksiği var ve kısa sürede çözüm bulunması gerekiyor. Ödenek konusuyla ilgili ben Fehmi Hocanın bahsettiği konuyla aynı mı bilmiyorum. Ama bununla ilgili bir çalışma yapılıyor. Bu konuyu siyaset üstü tutmamız gerekiyor. Eğitimin siyasete alet edilmemesi gerekiyor. Bu okul geçen sene devlet okulları içinde Türkiye 6’ncısı olmuş bir okul. Türkiye’nin en başarılı öğrencileri bu okulda okuyor. Bende konunun takipçisiyim, elimden geldiği kadarıyla yardımcı olmaya çalışacağım”dedi.
Konuyla ilgili olarak söz alan AK Parti meclis üyesi Cem Yıldırancan;” Mazeret olarak değil ama gündemimizde olduğu için söylüyorum, bugün yıl dönümü Türkiye çok büyük bir deprem yaşadı. Şimdi devletimiz oradaki yaraları süratle sarıyor. Oraları yeniden inşaa ediyor. Türkiye Cumhuriyeti Devleti, Halil Kale Fen Lisesi’nin yerini veya yurdunu yapamayacak yada aksatacak kadar aciz bir devlet değil. Orada okuyan Türkiye’nin yüzde birlik başarı sırasına girmiş çok zeki öğrencilerinin yaşadığı sorunları çözmek için elinden geleni yapacağından eminiz. Biz de bu konunun takipçisi olacağız” dedi.
Yıldırancan’a yanıt veren Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın ise”Fehmi Hocam, Fen Lisesiyle ilgili eleştiri yaparken devletimizin böyle bir yurdu yapacak gücü yok demedi. Fen Lisesi’ne böyle bir bütçe ayrılmış sonrasında bir mazeret gösterilerek bu ödenek Saruhanlı İmam Hatip Lisesi’ne aktarılmış. madem böyle bir mazeret varsa, o okulu da oradan kaldırın, yurdu da başka yere yapın. Fehmi Hoca burada devletimizi eleştirmedi” ifadelerini kullandı.

-Haber:Burak Pehlivan