• Reklam
  • Reklam
Reklam

ESNAFTAN TURGUTLULULARA ÇAĞRI

ESNAFTAN TURGUTLULULARA ÇAĞRI

ESNAFTAN TURGUTLULULARA ÇAĞRI
Editor: Turgutlu Manşet
20 Mart 2020 - 19:04

Esnaf odaları; "Sosyal medyada yer alan sokağa çıkma yasağı ve bütün işletmelerin kapatılacağı yönündeki haberler asılsızdır. Yerel esnafınızdan alış veriş yapın.
Manisa'nın Turgutlu ilçesinde esnaf ve sanatkarlar odaları başkanları ortak basın açıklaması yaptı. Yapılan açıklamada vatandaşların korona virüse karşı tedbirleri almaları ve alışverişlerini mahallerindeki küçük esnaftan yapmaları istendi.
Turgutlu'da bulunan esnaf ve sanatkarlar odaları başkanları adına açıklamayı Manisa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği yönetim kurulu üyesi ve Turgutlu Tenekeciler Odası Başkanı Faruk Ulaş yaptı.
Ulaş “Tüm dünyayı saran ülkemizde de görülmeye başlayan virüsün (Covid-19) engellenmesi için bir takım önlemler alındı. Sosyal medyada yer alan sokağa çıkma yasağı ve bütün işletmelerin kapatılacağı yönündeki haberler asılsızdır. Bakkal, fırıncı, manav, lokanta, berber ve birçok esnafımız vatandaşımıza hizmet vermeye devam etmektedir. Kaymakamlık, belediyemiz, kolluk kuvvetlerimiz, ilçe sağlık müdürlüğümüz, zabıta müdürlüğümüz ile birlikte koordineli çalışmaktayız. Vatandaşlarımızdan ricamız Cumhurbaşkanımız ve tüm yetkililerimizin söylediği gibi mecbur kalmadıkça kendi sağlıkları ve ailelerinin sağlıkları için bu geçiş döneminde evlerinde kalmalarını talep ediyoruz. Kısa bir sürede bu virüsten kurtulacağımıza inanıyoruz. Yaşanan bu süreçte vatandaşlarımızın alışverişlerini yerel esnafımızdan mahalle bakkalları, manavları, fırınları ve pazaryerleri gibi küçük esnaflarımızdan yapmalarını rica ediyoruz. Açıkta satılan yıkanmayan, hijyenik olmayan merdiven altı diye tabir ettiğimiz ekmek, tatlı gibi seyyar satılan ürünleri satın almamaları, vatandaşlarımızın kendi sağlığı ve ülke sağlığı açısından önemlidir. Bu süreçte İçişleri Bakanlığı kararı ile kapatılan kahvehane, kafeterya, çay ocağı gibi insanların toplu halde bir arada olduğu işletme sahipleri ve çalışanlarının desteklenmesi önemlidir. Millet olarak hep birlikte birçok sıkıntının üstesinden geldiğimiz gibi Allah'ın izniyle bu virüstende kurtulacağız. Her sıkının arkasında bir ferahlık vardır. Ülke olarak mutlu, ferah günler geçirmek ümidiyle"